Doorlopend verzekerd

De adviseurs van Quorim staan voor u klaar!

Gemak voor scooterrijder

11-01-2023

Scooterrijders hoeven na een aanrijding niet meer achter de aansprakelijke tegenpartij aan voor een schadeclaim. Verzekeraars gaan dat voor hun scooter- en brommerrijdende klanten doen. Dat doen ze al voor klanten met WA-verzekerde auto's.

Sinds juli 2021 geldt de zogeheten 'directe schadeafhandeling' al voor automobilisten die alleen een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) hebben. Tot voor kort moesten zij na schade soms veel moeite doen om met de tegenpartij of diens verzekeraar in contact te komen. Nu doet de eigen verzekeraar dus een beoordeling op aansprakelijkheid en handelt de claim af.

Scooterrijders hoeven na een aanrijding niet meer achter de aansprakelijke tegenpartij aan voor een schadeclaim.

Tot nu toe zijn 42.000 claims op deze manier ingediend. De wachttijd tussen het indienen van een schadeclaim en het moment dat die is afgehandeld is 17 procent korter geworden. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Nu kunnen scooter- en brommerrijders na een aanrijding dus ook bij hun eigen verzekeraar aankloppen. De veronderstelling is dat mensen het fijner vinden om aan te kloppen bij een partij die ze kennen.

De uitbreiding van de directe schadeafhandeling is eerst nog een pilot. Later in 2023 volgen verzekerden met campers en motoren.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top