Goed geregeld

Zekerheid geeft vrijheid.

Geen verzekerde bedragen

01-02-2022

Tot enkele jaren geleden werd op de polis een verzekerd bedrag genoemd. Het noemen van het verzekerd bedrag had meerdere functies. Een van die functies was het weergeven van de maximale vergoeding voor de kosten van herbouw van een woning of de schade aan uw inboedel. Aangezien de schade en kosten in de praktijk vaak hoger kunnen uitvallen dan de hoogte van het genoemde verzekerd bedrag, veroorzaakte dit voor de verzekerde een risico. De meeste verzekeraars melden daarom geen verzekerde bedragen meer op de polis. In plaats daarvan garanderen zij de vergoeding van de schade, ongeacht de hoogte van deze schade.

Geen verzekerde bedragen, maar wel de schade aantonen.

Wel gelden voor bepaalde spullen in uw woonhuis maximale vergoedingen, zoals voor sieraden en (audio)apparatuur of vergoedt de verzekeraar de schade naar dagwaarde. Voor de vergoeding maken zij veelal gebruik van een afschrijvingslijst.

Soms is de oorzaak van de schade niet duidelijk. Het is dan noodzakelijk om een onderzoeker (bijvoorbeeld een lekdetectiebedrijf) in te schakelen. Als de schade-oorzaak niet gedekt is, zijn de onderzoekskosten ook niet gedekt, tenzij de verzekeraar zelf de onderzoeker heeft ingeschakeld. Overleg daarom altijd eerst met ons alvorens zelf een (duur) onderzoeksbureau in te schakelen. U kunt een verzekeraar niet verplichten een onderzoeksbureau in te schakelen. Formeel is het zo dat diegene die de schade indient ook het bewijs van de oorzaak van de schade moet aantonen. Bij twijfel kan de verzekeraar de verantwoordelijkheid (en de kosten) van het onderzoek op zich nemen. Bij een onjuiste opgaaf van de oorzaak heeft de verzekeraar het recht om de gemaakte kosten te verhalen.

Foto’s en aankoopbewijzen

Bij een schade dient u aan te geven wat er precies gebeurd is. Ook zal de verzekeraar vragen naar de schadekosten. Het is daarom verstandig om de aankoopbewijzen te bewaren en van bijzondere bezittingen foto’s te maken. Ook kunt er voor kiezen om uw inboedel te laten taxeren zodat er bij een eventuele schade nooit discussie is over de omvang van de schade.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top