Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Geen stilzwijgende verlenging meer

30-05-2010

Vroeger waren contractstermijnen van 10 jaar algemeen gebruikelijk. Na afloop van een dergelijke termijn werd de verzekeringstermijn automatisch c.q. stilzwijgend weer verlengd voor eenzelfde (lange) periode. Vanaf januari 2000 is het bij schadeverzekeringen voor particulieren niet meer toegestaan om dergelijke lange contractstermijnen te hanteren. Verzekeraars zijn verplicht om voor schadeverzekeringen voor particulieren contracten met een maximale duur van twaalf maanden aan te bieden. Als verzekerde het wil, dan mag er wel een langere contractstermijn (bijvoorbeeld 3 of 5 jaar) worden afgesproken. Voor schadeverzekeringen voor bedrijven mogen nog wel langere contracttermijnen gehanteerd worden.

De stilzwijgende verlenging van de schadeverzekering per contractsdatum was ook bij de nieuwe contracten met een duur van maximaal twaalf maanden sinds januari 2000 nog aan de orde. Daar is nu een einde aan gekomen. Door de schadeverzekeraars is hierover een nieuwe afspraak gemaakt; dit was op verzoek van de overheid en diverse consumentenorganisaties. Deze nieuwe afspraak tussen verzekeraars is vastgelegd in een zogenaamde bedrijfsregeling. In die bedrijfsregeling is vastgelegd, dat de schadeverzekeraars vanaf 1 januari 2010 de consumenten tijdig informeren over de datum waarop een verzekering wordt verlengd en de mogelijkheden om eventueel op te zeggen en daarmee komt er een einde aan deze zogeheten stilzwijgende verlenging. Als de verzekeraar en de verzekeringnemer een overeenkomst aangaan voor een periode langer dan twaalf maanden, dient de verzekeringnemer dit uitdrukkelijk te bevestigen door middel van een extra handtekening bij het aangaan van deze verzekeringsovereenkomst. 

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top