Advies op maat gemaakt

Wij hebben (bijna) altijd een passende oplossing.

Geen schadeuitkering

03-09-2018

Het niet voldoen aan de NEN 1010-norm komt een Interpolis-verzekeringnemer duur te staan. De Rechtbank Gelderland oordeelt dat de verzekeraar (feitelijk een Achmea-label) niet hoeft te uit te keren na een brand in 2016. 

De Rechtbank: "[Eiser] heeft tegenover het gemotiveerde en met stukken onderbouwde verweer van Achmea zijn stelling dat de elektrische installatie van de bovenwoningen voldeed aan NEN 1010 niet voldoende kunnen onderbouwen. Hij heeft daardoor ook geen bewijs kunnen leveren van zijn stelling dat er geen causaal verband is tussen de staat van de elektrische installatie en het ontstaan van de brand. Dat betekent dat hij op grond van de garantieclausule geen recht heeft op uitkering van de schadepenningen."

Het ging om een fors bedrag; de vordering in de rechtszaak bedroeg bijna 1,9 miljoen. Het pand in kwestie bestond uit een zalencentrum en appartementen. 

De eiser stelde (tevergeefs dus): "De brand is uitgebroken op de eerste verdieping in een van de appartementen. De elektrische installatie van de appartementen op de eerste verdieping was aangelegd (aangepast) volgens de eis in de garantieclausules. Onder bereik van NEN 1010 valt alleen de gebouwgebonden elektrische installatie en niet tevens de arbeidsmiddelen of apparaten. De elektrische installatie voldeed na de aanpassingen door [naam 1] weer aan de eisen van NEN 1010.

"Dat de elektrische installatie van het horecagedeelte van het pand (begane grond) mogelijk niet voldeed aan de eisen in de garantieclausule is niet relevant, omdat de brand daar(door) niet is ontstaan. Omdat er geen causaal verband is tussen de staat van de elektrische installatie en het ontstaan van de brand kan Achmea geen succesvol beroep doen op schending van de garantieclausule en dient zij de schade onder de polis te vergoeden."

(bron: VVP)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top