Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Fortis ASR reageert op problemen rond Fortis Bank

29-09-2008

Dat het negatieve sentiment rond Fortis ook ons als medewerkers van Fortis Verzekeringen diep raakt, zal u niet verbazen. Maar hoogstwaarschijnlijk roept wat er gebeurt ook bij u en bij klanten vragen op. Het vertrouwen van u en uw klanten staat voor ons centraal. Feitelijke informatie is daarvoor essentieel. Daarom deze korte toelichting op wat er nu speelt. Mocht u meer gedetailleerd willen weten wat de getroffen maatregelen inhouden, dan verwijzen wij u naar het persbericht.

De maatregelen hebben geen betrekking op Fortis Verzekeringen Nederland en zijn labels. Er is geen aanleiding voor soortgelijke maatregelen voor de verzekeringsactiviteiten. Wij waren en zijn met onze top 3 - positie in de Nederlandse verzekeringsmarkt een solide, financieel gezond bedrijfsonderdeel van Fortis. Maar uiteraard raakt de wereldwijde financiële crisis net als alle andere financiële instellingen ook Fortis Verzekeringen. Onze solvabiliteit is sterk. Deze is meer dan het dubbele van de wettelijke minimumnorm die De Nederlandse Bank stelt. Zoals u waarschijnlijk weet, vallen de Nederlandse onderdelen van Fortis als zelfstandige vennootschappen elk voor zich onder het strenge Nederlandse toezichtregiem.

Dat de 3 overheden waaronder de Nederlandse, deze uitzonderlijke stap zetten en voor € 11,2 miljard investeren in Fortis Bank, moet worden geplaatst in het kader van de wereldwijde financiële crisis. Vanuit Fortis bezien is belangrijk dat Minister Bos in zijn toelichting op het besluit heeft aangegeven, dat hij deze investering gerechtvaardigd acht omdat de overheid vertrouwen heeft in de soliditeit van Fortis.

Wij hopen dat met deze maatregelen de rust rond Fortis weerkeert. Dat is ook in onze relatie met u en met onze polishouders belangrijk. U kunt er verzekerd van zijn dat wij er alles aan doen om te bewijzen dat uw vertrouwen en dat van onze polishouders onverminderd gerechtvaardigd is.

Jos Baeten

CEO Fortis Verzekeringen Nederland

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top