Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Forse boete AFM

01-05-2023

De AFM heeft een bestuurlijke boete van 2.500.000 euro opgelegd aan Centraal Administratiekantoor Dordrecht. Dit omdat CAK Dordrecht en haar dochterondernemingen Promovendum en Besured tussen april 2018 en mei 2021 geen integere uitoefening van hun bedrijf hebben gewaarborgd. De informatie die zij over verschillende verzekeringen aan hun klanten gaven, was op belangrijke punten onduidelijk, onjuist en misleidend, aldus de AFM.

Zo werden verzekeringsvoorwaarden tussentijds op zo’n manier aangepast dat dit niet opviel bij de klant en werd bijvoorbeeld een forse verhoging van de premie voor een autoverzekering bewust vaag gecommuniceerd, zodat zo min mogelijk klanten de verzekering zouden opzeggen. Ook nam Promovendum in haar voorwaarden voor een inboedelverzekering andere indexeringspercentages op (voor premie en verzekerd bedrag) dan in werkelijkheid werden gehanteerd, aldus de AFM.

CAK Dordrecht sjoemelde daarnaast aldus de toezichthouders met klantreviews, door negatieve beoordelingen minder prominent te plaatsen en door niet transparant te zijn over de manier waarop het ‘klanttevredenheidscijfer’ werd berekend. Verder communiceerde CAK Dordrecht over belangrijke onderwerpen uitsluitend per e-mail of via de website met klanten, zonder daarvoor expliciet toestemming te hebben gekregen. Tenslotte was CAK Dordrecht, hoewel daartoe verplicht, niet transparant over haar beloningsbeleid doordat zij dit niet publiceerde in haar jaarverslagen en op de website.

De AFM heeft vastgesteld dat CAK Dordrecht (via haar dochterondernemingen) hiermee meer dan 3 jaar structureel de wet heeft overtreden. Per saldo leiden de verschillende overtredingen tot de conclusie dat CAK Dordrecht geen adequaat beleid heeft gevoerd dat een integere uitoefening van haar bedrijf waarborgde.

Bron: VVP

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top