Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Extra kosten of bedrijfsschade?

01-05-2012

Extra kostenverzekering
De Extra kostenverzekering biedt dekking voor bepaalde extra kosten die uw bedrijf moet maken om na een schadegebeurtenis te kunnen herstarten. Denkt u bijvoorbeeld aan de huur van tijdelijke bedrijfsruimte en/of computerapparatuur. De Extra kostenverzekering biedt geen dekking voor de brutowinst (nettowinst en vaste lasten). Daarom is deze verzekering met name interessant voor bedrijven waarbij schade aan het bedrijfsgebouw, goederen of bij een toeleveringsbedrijf (vrijwel) geen invloed heeft op de omzet.

Deze bedrijven zijn na een calamiteit in staat om de werkzaamheden zonder stagnatie voort te zetten, maar komen wel voor extra kosten te staan.De dekking is gelijk aan de dekking voor uw bedrijfsinventaris zodat u altijd voor dezelfde gebeurtenis op beide verzekeringen bent verzekerd.

Wilt u wel uw brutowinst verzekeren, dan kunt u een Bedrijfsschadeverzekering afsluiten.

Bedrijfsschadeverzekering
Wanneer uw bedrijf stil komt te liggen door schade aan uw bedrijfsruimte of inventaris, hebt u (even) geen inkomsten meer. Uw vaste lasten lopen echter wel door. De bedrijfsschadeverzekering vergoedt de gemiste nettowinst en de vaste lasten. De Bedrijfsschadeverzekering is er op gericht om uw bedrijf na een calamiteit, bijvoorbeeld brand, zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. Zo behoudt u zoveel mogelijk uw klanten en de (verwachte) omzet van uw bedrijf.

De Bedrijfsschadeverzekering biedt u dekking voor zowel financiële schade als operationele hulp door:

  • Vermindering van de nettowinst
  • Betaling van vaste lasten
  • Extra kosten voor bijvoorbeeld huur van vervangende apparatuur, een vervangende locatie, communicatie naar klanten en andere noodmaatregelen die nodig zijn om uw bedrijf weer operationeel te krijgen

Voor deze vergoedingen wordt van tevoren een uitkeringstermijn vastgelegd. Standaard wordt deze op 52 weken gesteld. In de praktijk blijkt echter dat deze termijn te kort is om het oude omzetniveau te halen. U kunt deze termijn uitbreiden tot 104 weken.  

Indien u meer informatie wenst over deze twee verzekeringsvormen neem dan contact met ons op.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top