Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Er wordt minder geleend

27-03-2017

Lenen is goedkoper geworden, maar Nederlandse huishoudens zijn daardoor niet meer gaan lenen. Dat constateert MoneyView in het jaarlijkse Special Item over consumptief krediet en rentetarieven. Uit cijfers van DNB blijkt dat ten opzichte van 2011, het jaar waarin de gemiddelde jaarlijkse kredietverstrekking een hoogtepunt bereikte, de verstrekking met ruim 30% is gedaald. In 2016 leenden we in een jaar bijna €19 miljard, en dat is ruim €1 miljard minder dan een jaar eerder.

De tarieven waartegen geleend kan worden zijn de afgelopen vijf jaar gezakt. De gemiddelde lage en hoge rentetarieven voor persoonlijke leningen laten in de laatste vijf jaar een daling zien van 1,8% en 2,1% procentpunt. Die daling houdt min of meer gelijke tred met de ontwikkeling van de hypotheek- en spaarrentes.

Hand op de knip

Volgens MoneyView had het daardoor voor de hand gelegen als afgelopen jaren het aantal leningen weer zou zijn toegenomen. De economische vooruitzichten zijn positiever en consumenten zijn dan eerder geneigd geld te lenen. Mogelijk komt dat door de gevolgen van de recessie en de strengere leennormen, denkt MoneyView. Consumenten zijn gewend geraakt de hand op de knip te houden.

Overigens stegen de laatste maanden de rentetarieven voor hypotheken weer iets. Vooralsnog geldt dat nog niet voor consumptief krediet. Niet heel verwonderlijk, meldt MoneyView, aangezien hypotheektarieven veelal sneller reageren op bewegingen op de financiële markten dan bijvoorbeeld tarieven van lenen of sparen.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top