Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

Elektrische step

23-08-2019

De elektrische step raakt buiten Nederland steeds meer ingeburgerd in het wegverkeer. Binnen Nederland zijn vrijwel alle e-steps nog verboden op de openbare weg omdat ze niet zijn goedgekeurd door het RDW. Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt vakantiegangers die de step meenemen als souvenir dat ze in Nederland risico lopen op een boete en onverzekerheid bij een ongeval.

Verbond: Let op met elektrische step als souvenir

Een e-step die niet door het RDW-gekeurd is, kan niet worden verzekerd. Omdat particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen geen schades vergoeden die worden veroorzaakt door gemotoriseerde voertuigen, valt een bezitter van een e-step ook daar buiten de boot. Neem je bewust het risico op de openbare weg, dan riskeer je ook inbeslagname en een boete van 380 euro.

Douane

Het Verbond pleit daarom voor betere voorlichting aan consumenten over e-steps en elektronische skateboards die worden meegenomen uit het buitenland. “Het bezit is niet verboden. Dus je kan niet aan douane vragen om hem bij de grens uit de auto te halen”, zegt woordvoerder Oscar van Elferen in gesprek met de NOS.

Scootmobiel

Vorig jaar lukte het een Eindhovense ondernemer wel om via een omweg een uit China geïmporteerde e-step bij Unigarant geaccepteerd te krijgen. Daarvoor liet hij zijn step keuren bij het RDW als zelfbouwvoertuig en werd het met een registratienummer administratief gelijkgesteld aan een scootmobiel.

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top