Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Einde van stilzwijgend verlengen

31-03-2009

Het kan zijn dat uw bedrijf een lastig risico is en dat u hiervoor goede condities heeft afgesproken. Een deal voor 10 jaar kan dan goed uitvallen. Het merendeel van de zakelijke contracten kent een contractsduur van 5 jaar en bij particulieren wordt steeds vaker een eenjarig contract aangegaan. Volgens de voorwaarden geldt in de meeste gevallen een opzegtermijn van twee maanden. Dit betekent dat u minimaal 2 maanden voor de contractsvervaldatum het contract kan opzeggen. Bij medische verzekeringen of moeilijke risico's is het wel van belang dat u overeenstemming heeft met de nieuwe verzekeraar. Indien u de polis niet opzegt wordt het contract automatisch verlengd met dezelfde contractsperiode. In het voorbeeld van een 10-jarig contract zit u 20 jaar bij dezelfde verzekeraar.

Verzekeraars willen deze zomer gaan stoppen met het stilzwijgend verlengen van verzekeringen. Dat vertelde directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars  in het televisieprogramma Kassa.  De bedrijven krijgen de plicht cliënten tevoren te waarschuwen dat hun verzekering afloopt. Zij moeten hen ook wijzen op de mogelijkheid het contract op te zeggen. Het Verbond van Verzekeraars wil bovendien dat verzekeringscontracten een maximale looptijd krijgen van een jaar. Of deze wens van het Verbond van Verzekeraars werkelijkheid wordt zullen we de komende periode gaan zien. Voor verzekeraars betekent dit een behoorlijke aanpassing van hun administratieve systemen. Wel is duidelijk dat een nieuwe koers ingezet wordt die wellicht dit jaar nog geen werkelijkheid wordt maar op termijn waarheid wordt. Deze aanpassingen gelden alleen voor schadeverzekeringen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top