Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Einde van de flappentap

01-06-2019

De pinautomaten van ABN Amro, ING, en Rabobank worden geel en gaan Geldmaat heten. De genoemde banken werken samen met Geldmaat aan een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten. Deze automaten krijgen hetzelfde gele uiterlijk en verschijnen in 2019 stapsgewijs in het straatbeeld.

Afnemende behoefte

Er wordt steeds vaker gepind om de boodschappen te betalen. Met digitaal betalen neemt de behoefte bij de consument aan contact geld sterk af. Er wordt nog maar 38% van de aankopen contant betaald en dat verminderd met 10% per jaar. Een behoorlijke groep mensen heeft nog veel moeite met pinnnen. Zoals ouderen mensen, visueel gehandicapten en laaggeletterden, waarvan we er in Nederland 2,5 miljoen hebben. De Nederlandse bank maakt zich hierover zorgen. Een cash-loze maatschappij is een groot gevaar voor deze kwetsbare groepen.

Geldmaat op basis van gebruik

Om het contante geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veikig te houden, hebben de hiervoor genoemde  banken hun handen ineen geslagen om samen te werken aan een bankonafhankelijk geldautomatennetwerk. In een winkelgebied zie je soms automaten van drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten voldoende zijn. Geldmaat staat voor kosteloos geld opnemen, beschikbaarheid en veiligheid.

Lees meer op de website van Geldmaat: website Geldmaat

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top