Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Eigen risico dragen Ziektewet

01-04-2015

Eigen risico drager Ziektewet

Als werkgever betaalt u uw werknemers 2 jaar loon door bij ziekte. U bent daarnaast ook verantwoordelijk voor hun re-integratie. Kiest u er voor om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden? Dan betaalt u minder premie. Als een werknemer dan ziek wordt, betaalt niet UWV maar u de Ziektewet-uitkering.

Beleidszaken

Het preventie- en verzuimbeleid regelt u als werkgever zelf samen met uw bedrijfsarts of arbodienst. Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft u naast het preventie- en verzuimbeleid ook de re-integratie van uw zieke werknemers zélf in de hand.

Als eigenrisicodrager moet u zelf kennis van de Ziektewet in huis hebben, een eigen verzuimadministratie voeren, en eventueel uw contract met uw arbodienstverlener uitbreiden. De kosten die hiermee gepaard gaan kunt u afzetten tegen de premies voor uw sector en de risicocijfers. Dat geeft  een indicatie of het voor u zinvol is om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden. Het is verstandig om u hierover goed te laten informeren!

Waar aanvragen?

Als u het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet aanvraagt bij de Belastingdienst, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U voldoet aan de arbo-eisen. Als eigenrisicodrager moet uw ziekteverzuimbeleid op orde zijn. Hierover maakt u afspraken met uw arbodeskundigen of arbodienst. Deze afspraken op papier stuurt u, met uw aanvraag voor eigenrisicodragerschap, mee naar de Belastingdienst. 
  • U bent in de 3 jaar voor de beoogde ingangsdatum niet gestopt als eigenrisicodrager voor de Ziektewet.

Kan elk bedrijf eigenrisicodrager worden?

Zowel grote als kleine bedrijven kunnen eigenrisicodrager worden. Een filiaal of vestiging kan echter geen eigenrisicodrager worden. Een onderneming die bestaat uit een hoofdvestiging en nevenvestigingen kan alleen als geheel eigenrisicodrager worden.

Wilt u eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden? Meldt u dan aan bij de Belastingdienst. U kunt 2 keer per jaar starten als eigenrisicodrager: per 1 januari en per 1 juli. Houd er rekening mee dat 13 weken vóór die datum de aanvraag bij de Belastingdienst binnen moet zijn; dus vóór 1 april, of vóór 2 oktober.

(bron: UWV)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top