Al meer dan 30 jaar ervaring

Wij werken in heel Nederland

Een veilig gevoel

19-10-2015

De effectiviteit van het "Politiekeurmerk Veilig Wonen" van het CVV is opvallend positief. Het keurmerk kunt u krijgen door het toepassen van goed hang- en sluitwerk. Het hang- en sluitwerk van de bereikbare ramen en deuren van de woning dienen SKG 2 of SKG 3 ster zijn. Dit soort sloten zijn ervoor gemaakt om inbrekers minimaal drie minuten buiten de deur te houden. Sinds 2010 is dat type veiligheidsbeslag of cilinder verplicht gemaakt binnen het keurmerk.

Het keurmerk schrijft ook goede verlichting bij voor- en achterdeur voor.Goed hang- en sluitwerk is natuurlijk alleen effectief als bewoners het ook goed gebruiken. Het is van belang om de sleutels uit het zicht te bewaren en om de ramen en deuren ook echt op slot te doen als de bewoner weg gaat.

Meeste inbraken in Brabant, minste in Groningen
Hoewel het aantal inbraakclaims relatief daalde, hebben inwoners van Noord-Brabant nog altijd de meeste kans op diefstal thuis: per 1000 huishoudens noteerden verzekeraars in Brabant vorig jaar 5,4 claims. Groningen is de veiligste provincie (1,65 claims per 1000 huishoudens). Opvallend is dat alleen in Limburg het aantal claims (zeer licht) is gestegen. Van de grote steden (meer dan 50.000 huishoudens) was het inbraakrisico in 2014 het hoogst in Tilburg en Eindhoven. Nu de “r” weer in de maand zit is extra alertheid geboden: in de donkere maanden zijn inbrekers het actiefst, vooral tijdens beide kerstdagen als velen familie opzoeken of met vakantie zijn.

Effectief
Er zijn zo’n 705.000 woningen met een certificaat van het PKVW.  Deze 705.000 woningen hebben volgens het Verbond van Verzekeraars 36 procent minder kans op een woningbrand en 30 procent minder kans op een woninginbraak.

Tevreden over dalende trend
Het Verbond van Verzekerraars is tevreden met de dalende trends, maar blijft hameren op goede handhaving, preventie en bewustwording. “Ook vorig jaar klopten bijna 35.000 klanten aan omdat ze slachtoffer waren van een inbraak en iets meer dan 100.000 verzekerden hebben brand gehad. Dat zijn impactvolle gebeurtenissen en we willen die aantallen verder verminderen”, aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond. “En daar spannen we ons ook deze maand voor in tijdens de Brandpreventieweken. En in november zetten we ons met overheid en marktpartijen in voor de Nationale Inbraakpreventie Weken”.

Bekijk hier de website van het CVV .

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top