Van alle markten thuis

Door ervaring wijs geworden.

Een gulden de kilo

01-09-2015

Een gulden de kilo
In het verleden was het (zoals het zo vaak lijkt) een stuk eenvoudiger. Een auto van 800 kilo kostte zo'n 800 gulden aan premie. De eenvoud is verloren sinds verzekeraars werken met geheime black boxen. De inhoud van deze boxen wordt niet vrijgegeven. Begrijpelijk want je wilt de concurrent natuurlijk niet onnodig wijzer maken. Naast het gewicht en de waarde van de auto, wordt gekeken naar de bestuurderskenmerken, de regio en zelfs de kleur van de auto. Zo wordt beweerd dat rode auto's meer schades veroorzaken dan blauwe auto's.

Autoverzekering 2,5 keer duurder in grote stad
Een autoverzekering valt voor inwoners van grote steden 2,5 keer duurder uit dan voor inwoners van kleinere steden en dorpen buiten de Randstad. Autoverzekeraars schatten de kans op schade in grote steden significant hoger in dan in dunner bevolkte gebieden. Inwoners van Amsterdam en Rotterdam tussen de 30 en 60 jaar met nul schadevrije jaren betalen voor een WA-verzekering voor een kleine, lichte auto (900-1000 kg) 54 euro. In Joure en Grijpskerk zijn inwoners voor dezelfde auto 21 euro premie per maand kwijt.

Reactie van het Verbond van Verzekeraars op Consumentenbond
Verzekeraars proberen een premie te berekenen die zo goed mogelijk past bij het risico dat wordt verzekerd. Op dat punt concurreren ze met elkaar en dat zorgt voor een divers en scherp geprijsd aanbod. De consument weet precies wat hij betaalt voor welke verzekering en schadeverzekeringen zijn vrij opzegbaar als hij een beter aanbod ziet.

Bij inboedelverzekeringen en motorrijtuigenverzekeringen wordt altijd met meerdere factoren rekening gehouden zoals de regio/woonplaats, leeftijd, schadefrequentie, gezinssamenstelling, bouwaard en de waarde van de inboedel of autotype. Dat leidt vanzelfsprekend tot uiteenlopende premies zoals de Consumentenbond laat zien. Het is onjuist dat een enkele factor, zoals een huisnummer of postcode bepalend zou zijn voor de premie. Omdat verzekeraars hierin concurreren kunnen zij hun risicomodellen niet met elkaar delen en ook niet met het Verbond van Verzekeraars. Tot slot wordt de premie ook in belangrijke mate bepaald door de voorwaarden die per verzekeraar en polis kunnen verschillen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top