Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Echtscheiding

12-11-2016

Een echtscheiding brengt vaak frustraties , maar veelal  ook kosten met zich mee. Een punt van aandacht hierbij is zeker de zorgverzekering. Want wie betaalt er een half jaar na de scheiding nog graag het eigen risico van haar of zijn ex-partner? En wie van de ouders gaat een uitgebreidere en dus duurdere aanvullende verzekering voor de kinderen afsluiten?

Heeft een van de ouders recht op zorgtoeslag en wordt dit dan ook meegenomen in het echtscheidingsconvenant?  Het ontbreken van duidelijk afspraken zorgt voor vervelende situaties.

Het is van belang om afspraken te maken over de volgende situaties:

  • Zitten er nog zorgkosten in de pijplijn, waarvoor één van de partners nog een eigen risico of eigen bijdrage moet betalen?
  • Is er sprake van een collectieve zorgverzekering? Zo ja, dan gaat de partner die geen recht meer heeft op collectieve voordelen mogelijk meer premie betalen en/of extra vergoedingen missen.
  • Gaat één van de ouders een hogere aanvullende verzekering afsluiten of aanhouden om zorgkosten van de kinderen vergoed te krijgen? Zo ja, voor wiens rekening komt deze extra premie dan?

Daalt na de scheiding een inkomen? Is het bedrag aan zorgtoeslag, waar mogelijk recht op is, meegenomen in de opstelling van het echtscheidingsconvenant?

(bron: De Beursbengel)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top