Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Dure WA verzekering

01-11-2020

Jaarpremies van WA-autoverzekeringen lopen behoorlijk uiteen, terwijl de voorwaarden in de meeste gevallen grotendeels hetzelfde zijn. Dat constateert de Consumentenbond, die de algemene voorwaarden en prijzen bekeek van WA-autoverzekeringen in Nederland. De laagste jaarpremie  is gemiddeld €327  en de kilometerverzekering  (een polis gericht op weinig rijden) is gemiddeld de duurste met €760 .

Niet per se een betere dekking

Een dure verzekering biedt niet per se een betere dekking. Zo betaalt een 40-jarige man uit Amersfoort met 5 schadevrije jaren €26 per maand voor de verzekering van zijn 6 jaar oude Volkswagen Polo via Allianz. Bij Nationale-Nederlanden betaalt hij €54. Terwijl de dekking van Allianz in het onderzoek een betere beoordeling (8,1) krijgt dan die van Nationale-Nederlanden (7,2).

Kleine lettertjes

De verzekeringen dekken allemaal dezelfde basis, namelijk schade aan anderen. De verschillen zitten ‘m vooral in de kleine lettertjes, zoals acceptatiecriteria (bijvoorbeeld leeftijdsgrenzen), de premieopbouw en het effect van schadeclaims (bonus-malus). Maar ook in de opzegtermijnen, aanvullende dekkingen (zoals pechhulp) en regelingen voor een tweede auto in het gezin zitten verschillen.

Voorwaarden van ruim 30 verzekeringen

De Consumentenbond bekeek en beoordeelde de voorwaarden van ruim 30 verzekeringen. De meeste verzekeringen scoren rond de 7. Slechts drie scoren lager.

Overstappen van verzekeraar

Graag bekijken wij voor u of een overstap naar een andere verzekeraar gunstig is. Bij de meeste verzekeraars kunt u direct opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Heeft u interesse neem dan contact op met één van onze adviseurs of de relatiebeheerders bij ons op kantoor: 088-7654054 / info@quorim.nl

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top