Sterk in elk werk

Wij kennen de risico's en weten de oplossingen!

Doorlopend of aflopend

01-06-2017

Bij het afsluiten van een reisverzekering kunt u kiezen uit een doorlopende of een aflopende reisverzekering. Een aflopende reisverzekering zal automatisch aflopen en wordt ook wel een kortlopende of tijdelijke reisverzekering genoemd. Een doorlopende reisverzekering heeft minimaal een looptijd van een jaar. De doorlopende reisverzekering geeft u het gemak altijd verzekerd te zijn. U hoeft er niet naar om te kijken.  

Aflopend of doorlopend?

Over het algemeen is de dekking van een doorlopende reisverzekering uitgebreider dan die van een aflopende reisverzekering. De premie voor een aflopende reisverzekering wordt bepaald door het aantal dagen dat u op vakantie gaat en de aanvullende dekking die u in het reisverzekeringspakket opneemt. De premie voor een doorlopende reisverzekering is een vast bedrag dat u per maand of per jaar betaalt. De hoogte van dit bedrag wordt mede bepaald door de aanvullende modules die in het pakket opgenomen worden en het maximum verzekerde bedrag.

Doordat de premie voor een aflopende reisverzekering per dag veel hoger is (ook al door de poliskosten), kan een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper zijn.  Omgerekend bent u vanaf 17 dagen vakantie per jaar voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.  

Gaat u vaak zakelijk op reis, dan kunt u een zakenreisverzekering combineren met een particuliere reisverzekering.

Let op de verschillende dekkingen!

De doorlopende reisverzekering stelt u zelf samen. De reisverzekering biedt u diverse varianten met verschillende verzekerde bedragen. Bij de meest uitgebreide dekking is uw bagage verzekerd voor een bedrag van EUR 5.000,- .  Dat is het maximale bedrag voor de totale bagage. Er gelden lagere verzekerde bedragen voor de diverse onderdelen van uw bagage zoals smartphones, computers en brillen. Raadpleeg voor het totale overzicht uw polisvoorwaarden. Zo voorkomt u teleurstellingen. Ook is er in de meeste gevallen een eigen risico van kracht. 

Geneeskundige kosten

Met deze uitbreiding krijgt u de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vergoed. Dit vergoedt de reisverzekeraar voor zover uw zorgverzekeraar deze kosten niet dekt. Het is dus noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft. Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis is het noodzakelijk dat u de behandeling niet kon uitstellen tot u terug was in Nederland. De SOS Hulplijn kan u advies geven over artsen en ziekenhuizen in de buurt van uw vakantiebestemming.

En hoe zit het met sporten?

Houdt u van actieve vakanties? Gangbare sporten zoals wandelen, fietsen en surfen zijn bij de doorlopende reisverzekering meeverzekerd. Zelfs als u op vakantie een keer gaat bungeejumpen of paragliden bent u daarvoor verzekerd. (mits u geen onverantwoorde risico's neemt, zie voorwaarden). Alleen voor skiën en snowboarden heeft u een aparte dekking nodig.

Verzekering aanvragen

Vanzelfsprekend kunt u hiervoor contact met ons opnemen. Ook kunt u de verzekering via onze site aanvragen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top