Van alle markten thuis

Door ervaring wijs geworden.

Donorpolis

01-12-2008

Volgens de grootste verzekeraars is de nood hoog. De wachttijd van patiënten voor een nier is vierenhalf jaar. Jaarlijks overlijden 160 mensen voor wie geen donor is gevonden. In Nederland staan 1400 mensen op de wachtlijst voor een nier, longen of hart. "Met de premiekorting op hun zorgpolis prikkelen we mensen om zich te laten registreren", zegt Nils Karssens van het Reeuwijkse SEZ, dat na de donorregistratie bijhoudt of verzekerden donor willen blijven. "Want hoewel mensen wel donor willen zijn, komt het lang niet altijd tot registratie."

De korting geldt voor alle bestaande en nieuwe verzekerden die nog dit jaar van verzekering kunnen wisselen en zich via donorpolis.nl registreren. De zorgverzekeraars geven deelnemers eerst acht tot tien procent korting op de basiszorgpremie. Dat basistarief ligt bij de meeste verzekeraars voor dit jaar tussen 1100 en 1200 euro. Ook geven zij korting op aanvullende dekkingen, samen gemiddeld ?120.

"Als werknemers collectief kortingen bij de zorgverzekeraars kunnen krijgen, dan moest het ons voor orgaandonoren ook lukken", zegt Karssens van SEZ over de onderhandelingen. "En dat is voor het eerst gebeurd." Verzekeraars hebben baat bij de polis: hoe meer donoren voor patiënten die nu jaren medische behandeling krijgen, hoe lager de uiteindelijke zorgkosten worden. steunen de donorpolis. SEZ ontvangt zelf vijf euro per polis van het ministerie van Volksgezondheid en het NIGZ om in komende jaren te garanderen dat de registratie actueel blijft.

bron: De Telegraaf

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top