Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

De "witte" kaart

01-02-2021

De ‘groene kaart’- de internationale motorrijtuigverzekeringskaart is nu een ‘witte kaart’. De Council of Bureaux heeft besloten dat de nationale bureaus van autoverzekeraars mogen toestaan dat deze nu wit is. In Nederland is wit nu ook de aangewezen kleur. Daarnaast volstaat officieel ook een elektronische versie. Het systeem van de ‘groene kaart’(de internationale motorrijtuigenverzekeringskaart) is gegrond op internationale afspraken tussen de nationale bureaus van autoverzekeraars, die samen de Council of Bureaux (CoB) vormen. Zij heeft beslist dat de nationale bureaus de verzekeraars mogen toestaan om hun internationale motorrijtuigverzekeringskaart (de groene kaart) uit te geven op een witte achtergrond (witte kaart).

Elektronische verzekeringskaart

Ook werd beslist dat het document elektronisch mag worden toegestuurd. Of dit op internationaal vlak volledig wordt doorgevoerd, is nog niet zeker. Sommige bureaus zullen wellicht niet aanvaarden dat het document elektronisch wordt verstuurd door de verzekeraar. Daarom wordt geadviseerd om het exemplaar toch te printen en in het voertuig te leggen. Dat is sowieso handig voor het geval een voertuig verschillende bestuurders heeft, als er slecht internetbereik is, en voor personen die niet over een smartphone beschikken.

Op het verzekeringsbewijs staat in welke landen u verzekerd bent, met welk kenteken, tot wanneer je verzekering geldig is en hoe u een schade kunt melden.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top