Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

De woonhuisverzekering

30-11-2008

Men vermeldt dan al hetgeen dat volgens de verkeersopvattingen daarvan deel van uitmaakt. 

Meestal is dat alles wat vast zit aan het gebouw en waar je moeite voor moet doen om het weer van het gebouw af te halen. Daarnaast zijn terrein- en erfafscheidingen opgenomen. Hiermee wordt bedoeld de afscheidingen geplaatst rondom het terrein behorende bij het woonhuis. Ook bijbehorende bouwsels "die naar hun aard en inrichting bestemd zijn om duurzaam ter plaatse te blijven".  Een schuur of garage dus maar ook het kippenhok. De fundamenten van het pand maken ook onderdeel uit van het gebouw maar dienen in heel veel gevallen nog apart te worden verzekerd. De grond waarop het gebouw staat wordt niet verzekerd. De grond wordt alleen warm bij een brand maar gaat niet verloren. Voor de tuinaanleg wordt meestal 10% van de verzekerde som opgenomen. Ook glas maakt, net als de fundamenten, onderdeel uit van het gebouw maar dient in bijna alle situaties apart te worden verzekerd.     

Veel verzekeraars bieden tegenwoordig een "all risk" dekking. Deze dekking dekt alle schades die van buitenaf inwerkend zijn en vaak ook als die schade het gevolg is van een eigen gebrek. Indien u deze dekking nog niet op uw polis heeft, is het raadzaam uw polis hierop aan te passen. Veelal blijft de premie gelijk maar krijgt u in plaats daarvan een eigen risico van EUR 100,-.  Vaak wordt in de praktijk gezegd dat het woonhuis verzekerd is. Op zichzelf is dat juist maar er wordt niet bij gezegd dat niet alle risico's verzekerd zijn. Want zelfs de meest uitgebreide dekking (all risk dekking) kent een aantal (standaard) uitsluitingen.  

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top