Ontzorgen is ons vak

voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

De SCIOS Scope 10

01-09-2018

Misschien heeft u al een brief van uw verzekeraar ontvangen over de SCIOS Scope 10 inspectie, de nieuwe standaard in verzekeringsinspecties naar brandveiligheid. Vrijwel alle ondernemers en gebouweigenaren hebben zich tegen brand en andere calamiteiten verzekerd. Maar nog niet de helft van hen laat met enige regelmaat de elektrotechniek in hun onroerend goed inspecteren. Dit blijkt uit onderzoek van de verzekeringsmaatschappijen. En dat terwijl elektrisch materieel in de Top-3 van de oorzaken van brand staat.

Oorzaak van brand

De meeste branden ontstaan door onveilige situaties in elektrische installaties. Om de risico's van een elektrische installatie vast te stellen, is een veiligheidsinspectie met NEN3140 als uitgangspunt onvoldoende. Ten behoeve van de specifieke inspectie van elektrisch materieel op brandrisico is een aanvullende scope 10 ontwikkeld. Deze is gebaseerd op de NTA8220 en is in samenwerking met de elektrotechnische brancheorganisaties, SCIOS en de verzekeringsbranche ontwikkeld.

Mogelijke eis vanuit brandverzekering

De NTA 8220 en de SCIOS Scope 10 keuring zijn geen wettelijke verplichtingen, maar verzekeraars kunnen de toepassing van de controlemethodiek eisen in een overeenkomst. Bijvoorbeeld in de polisvoorwaarden van een brandverzekering. Waar vroeger vraag was naar bijvoorbeeld een NEN 3140-inspectie vanuit een brandverzekering, kan dit nu gaan verschuiven naar een NTA 8220 en SCIOS Scope 10 inspectie.

Heeft u hierover een brief ontvangen van uw verzekeraar en is het u niet helemaal duidelijk, neem dan contact met ons op. 

Lees hier meer over de SCIOS keuringen: SCIOS

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top