Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

De Jager wil Kifid loskoppelen van financiële sector

01-06-2011

, óf met een honderd procent onafhankelijke ombudsman en dito bestuur, waarbij het bestuur zou moeten bestaan uit mensen die niet werkzaam zijn in de financiële sector. In het laatste geval is goedkeuring van de minister nodig voor de benoeming van bestuursleden. De minister reageert hiermee onder andere op de in het Financieele Dagblad ge-uite geruchten dat de vorig jaar vertrokken ombudsman Jan Wolter Wabeke (foto) op alle mogelijke manieren zou zijn tegengewerkt en zelfs bespioneerd.

Volgens Kifid is er echter van enige beïnvloeding van de klachtenbehandeling nooit sprake geweest en is Wabeke op eigen verzoek en zonder conflict vertrokken bij Kifid. "Wij hebben vorig jaar al aangedrongen op onderzoek", is de reactie van Adfiz op de problemen bij het klachteninstituut. "Er waren toen al signalen dat het niet liep en dat de achterstanden die wij in 2009 al signaleerden nog niet waren weggewerkt."

Het onderzoek vond uiteindelijk plaats onder leiding van Bert van Delden, de vroegere voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak. Hij constateerde toen overigens dat het voor het consumentenvertrouwen beter zou zijn als de branche geen deel meer zou uitmaken van het bestuur van Kifid.

bron: Assurantie Magazine

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top