Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

De Jager in overleg met verzekeraars

01-05-2011

...de aanpak van verzekeraars met beleggingsverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Dat was de belangrijkste uitkomst van het Tweede Kamerdebat dat op 20 april plaatsvond.

De Jager wil met de sector en consumentenstichtingen in overleg treden over mogelijkheden om de aanpak van verzekeraars met beleggingspolissen meer op één lijn te brengen. De minister wil hierbij met name kijken naar het zogeheten ‘flankerend beleid’; de maatregelen die verzekeraars de laatste tijd hebben aangekondigd om klanten te helpen die hun polis willen wijzigen, afkopen of oversluiten naar een nieuwe polis met lagere uitvoeringskosten. Dit antwoordde De Jager op voorstellen van onder meer Kamerlid Blanksma (CDA) om tot een ‘best of class’-regeling te komen. “Maar het blijft een privaatrechtelijk geschil. De overheid moet het probleem niet naar zich toehalen”, voegde De Jager eraan toe.

Oplossing
Het Verbond is uiteraard bereid een bijdrage te leveren aan het overleg met de minister. “Onze intentie is hetzelfde. Net als de Tweede Kamer en de minister willen wij bekijken op welke manier deze slepende kwestie goed kan worden afgerond’’, aldus algemeen directeur Richard Weurding.

Een roep om verdere aanscherping van het kostenmaximum legde de minister naast zich neer: “De regelingen gaan al verder dan de Wabeke-aanbeveling.” De Jager deed verder een oproep aan het intermediair om klanten gratis overstapgesprekken te bieden en wil eventuele fiscale drempels bij het overstappen naar een ander product wegnemen. De minister zal de Kamer uiterlijk 1 juni informeren over de stand van zaken. De Jager zal dan tevens nader ingaan op een mogelijke oplossing voor de barrières die terugboekregelingen kunnen vormen bij het adviseren van klanten om over te stappen naar een ander product.

bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top