Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

De één is de ander niet...

01-03-2020

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkomt u dat uw nabestaanden financiële problemen krijgen als u overlijdt. Als u een partner hebt en één van jullie overlijdt, krijgt de achterblijvende partner te maken met hoge kosten. Een overlijdensrisicoverzekering keert dan een geldbedrag uit.  De overlijdensrisicoverzekeringen zijn tijdelijk. Dat wil zeggen dat de verzekering wordt aangegaan voor een bepaalde duur (bijvoorbeeld 30 jaar). Indien de verzekerde binnen de afgesproken duur komt te overlijden, dan keert de verzekeraar uit.  Overlijdensrisicoverzekeringen worden vaak alleen op prijs vergeleken. Dood is immers dood dus waarom verder kijken dan de prijs?

Werelddekking

Niet alle overlijdensrisicoverzekeringen kennen een werelddekking. Bijvoorbeeld  als u tijdelijk of permanent (voor uw werk) in het buitenland gaat wonen.

Snel uitkeren

Vaak is er direct na het overlijden geld nodig om de eerste kosten te betalen of om de hypotheek af te lossen. Het is dan van groot belang dat u snel in het bezit komt van de uitkering. Bij een aantal verzekeraars staat het geld al binnen een week na ontvangst van de benodigde documenten op de rekening van de begunstigde en/of pandhouder.

Gevaarlijke beroepen, hobby’s en sporten

Gevaarlijke activiteiten kunnen ervoor zorgen dat uw overlijdensrisicoverzekering niet, of tegen een flinke premieopslag geaccepteerd wordt. Samen met u kijken we naar de verzekeraar die het beste past bij uw persoonlijke situatie.

Wat zien we met de premies gebeuren in de afgelopen jaren en waardoor komt dit?

De afgelopen jaren zijn de premies voor een overlijdensrisicoverzekering sterk gedaald. Deze daling heeft meerdere redenen. De premie van een overlijdensrisicoverzekering is onder andere afhankelijk van de gemiddelde levensverwachting van alle Nederlands ingezetenen. Die levensverwachting is de

De premies zijn in de afgelopen jaren gedaald.

afgelopen jaren gestegen. Daarmee daalt de kans dat een verzekeraar moet uitkeren. Een andere reden is dat verzekeraars de processen steeds meer digitaliseren en daarmee de aanvragen steeds efficiënter worden.  Het is daarom juist nu wellicht gunstig om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Roken

Een van de belangrijkste zaken waar men op let zijn de kosten van een overlijdensrisicoverzekering, kortom de premie die betaald moet te worden aan de verzekeraar. Deze premie wordt maandelijks of jaarlijks betaald en is afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw leeftijd en uw gezondheid. Wanneer u een gezonde(re) levensstijl heeft kan dit van positieve invloed zijn op de premie die u moet betalen. Verzekeraars belonen niet-rokers met een gunstigere premie.

En-bloc clausule 

In de voorwaarden van een overlijdensrisicoverzekering kan een zogenoemde en-bloc clausule zijn opgenomen. Deze clausule geeft de verzekeraar het recht om gedurende de looptijd van de verzekering eenzijdig de voorwaarden, zoals de premie die betaald moet worden of het bedrag dat wordt gedekt, aan te passen. Controleer bij afsluiten van een ORV of er sprake is van een en-bloc clausule.

Buitenlandse nieuwkomers met lage premies een verhoogd risico?

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Dat geldt ook voor uw relatie met uw financieel adviseur en voor uw relatie met uw verzekeringsmaatschappij. Regelmatig proberen nieuwe buitenlandse aanbieders een aandeel op de Nederlandse markt te veroveren met een lage prijsstrategie. En even regelmatig verdwijnen nieuwe namen na een paar jaar weer van de markt.

Kies voor een financieel adviseur

Het is eenvoudig om via internet een verzekering af te sluiten. Deze worden voldoende aangeboden. Mocht u dit doen, houdt dan rekening met de punten die wij hierboven hebben geschreven. Ook kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van onze expertise. Wij staan u graag bij met een deskundig advies. Meer over onze advisering kunt u hier lezen: dienstverlening Quorim.

(bron: Scildon)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top