Sterk in oplossingen

Sterk in advies!

De deeleconomie

01-02-2018

Internet en de huidige communicatiemiddelen maken het niet alleen steeds eenvoudiger om iets te kopen, maar ook om iets van (on) bekenden te lenen of te huren. Want waarom zou u zaken die u af en toe maar nodig hebt eigenlijk nog kopen? En waarom zou u de auto, die u toch alleen in het weekend gebruikt. doordeweeks niet tegen een leuk tarief willen delen met anderen? Op deze mnaier spreidt u de relatief hoge kosten van het autobezit en ook het milieu heeft er baat bij, omdat het autobezit afneemt. Een win-winstituatie, of niet?

Het al dan niet tegen betaling gebruiken van elkaars spullen (of diensten) wordt de deeleconomie genoemd. We delen steeds meer en vaker. Sites die dit faciliteren, schieten als paddenstoelen uit de grond. Bekende voorbeelden van internetplatforms in de deeleconomie zijn Airbnb, Snappcar, Thuisafgehaald, Peerby en Uber. Maar die zijn nog maar het topje van de ijsberg.

Risico's van de deeleconomie

De deeleconomie is een nieuw fenomeen, met nieuwe risico's die nog niet bij iedereen bekend zijn. Er zijn namelijk nog maar weinig verzekeraars die dekkingen aanbieden voor risico's die voortvloeien uit de deeleconomie. De meeste schadeverzekeringen zijn ingedeeld naar het bezit en niet naar het gebruik. Deze indeling zorgt ervoor dat er meestal geen dekking is als een zaak door anderen of meerdere mensen wordt gebruikt. Ook het verschil tussen privéactiviteiten en commerciële (bedrijfs) activiteiten is niet meer altijd helder. Want op het moment dat er betaald gaat worden voor een dienst ziet een verzekeraar dat meestal als een bedrijfsmatige activiteit. En daarvoor is geen dekking op de particuliere verzekering zoals een aansprakelijkheidsverzekering, een inboedel- of autoverzekering. Het onderverhuren van uw woning mag in bijna alle gevallen niet van de hypotheekverstrekker. Een bank kan de hypothecaire geldlening direct opeisen indien er sprake is van onderverhuur. Dat kan ook gelden in het geval van verhuur via een organisatie als Airbnb.

In kaart brengen

Het is van belang de activiteiten die u onderneemt in de deeleconomie goed in kaart te brengen. Veelal zijn er meer risico's aan verbonden dan u misschien in eerste instantie denkt.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top