Bijzondere klanten

Goed in het bedenken van oplossingen.

De basisverzekering

01-12-2014

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een zorgverzekering hebben. Het basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. De Rijksoverheid beslist wat er in het basispakket zit. Dit pakket is bij alle verzekeraars gelijk. Zorgverzekeraars zijn verplicht iedereen als verzekerde voor de basisverzekering te accepteren. Zij mogen  geen duurdere premie rekenen voor ouderen of voor mensen met veel medische problemen.

Om u een beeld te geven, geven we hier een overzicht van vormen van zorg die geheel of gedeeltelijk binnen de dekking van de basisverzekering vallen. Deze dekking geldt voor de zorgverzekeringen die afgesloten worden voor het kalenderjaar 2015:

 • bezoek aan huisarts;
 • verloskundige zorg en kraamzorg;
 • zorg van wijkverpleegkundigen (o.a. thuiszorg);
 • geneeskundige zorg;
 • ziekenhuisverblijf;
 • geneesmiddelen;
 • ziekenvervoer;
 • tandheelkundige zorg voor jongeren tot 18 jaar (voorheen 22 jaar).

Voor een volledig overzicht van de inhoud van de basisverzekering, verwijzen wij naar de website van de Nederlandse overheid.

U hoeft geen aanvullende verzekering af te sluiten. U bent ook niet verplicht het basispakket en de aanvullende verzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Premie basisverzekering
Voor de zorg uit het basispakket betaalt u een vast bedrag aan uw zorgverzekeraar, de nominale premie. Jongeren tot 18 jaar betalen deze premie niet. Mensen met een laag inkomen kunnen soms zorgtoeslag krijgen als tegemoetkoming voor de kosten van de zorgverzekering.

Inkomensafhankelijke bijdrage niet meer op loonstrookje
Naast de nominale premie moet u een inkomensafhankelijke bijdrage betalen voor het basispakket. Deze bijdrage is een percentage van uw inkomen. Dit wordt de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) genoemd.

Acceptatieplicht zorgverzekeraar en risicoverevening
Zorgverzekeraars mogen klanten niet weigeren voor de basisverzekering. Ook mogen ze geen hogere premie vragen aan mensen die meer kosten maken, zoals chronisch zieken of ouderen. De overheid compenseert het risico dat zorgverzekeraars hierdoor lopen.

Verplicht eigen risico
Het verplicht eigen risico voor 2015 is vastgesteld op € 375. Dit is een verhoging van € 15 ten opzicht van het eigen risico in 2014.  

Vrijwillig hoger eigen risico
Het verplichte eigen risico kunt u ophogen met € 100, € 200, € 300, € 400 en € 500. U krijgt daarvoor van uw zorgverzekeraar een korting op uw maandelijkse premie voor de basisverzekering. Het eigen risico geldt per persoon en niet voor:

 • Bezoek aan huisarts
 • Verloskundige zorg
 • Kraamzorg
 • Jeugdpakket tandheelkundige zorg voor jongeren tot 18 jaar


Vraag en antwoord over uw zorgverzekering
Op de site van de overheid vindt u heel eenvoudig antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top