Bijzondere klanten

Goed in het bedenken van oplossingen.

De AOV verzekering

01-03-2015

Zodra u er voor kiest om als zelfstandig ondernemer door het leven te gaan, vallen er veel zekerheden weg. In geval van arbeidsongeschtikheid dient u voor us zelf te gaan zorgen.

Financiële Zekerheid
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) regelt u financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. U weet vooraf exact wat de hoogte van uw uitkering is bij elk percentage arbeidsongeschiktheid. Zodat belangrijke zaken, zoals het betalen van uw hypotheek, de studie van uw kinderen of uw zorgpremie, als het er op aankomt, gewoon doorlopen.

Verzekerde bedrag
​U verzekert maximaal 90% van uw gemiddelde inkomen over 3 jaar. Met een maximum van € 180.000

Wachttijd
Dit is uw eigen risico. In deze dagen ontvangt u geen uitkering als u arbeidsongeschikt bent. Hoeveel dagen u kiest is afhankelijk van uw financiële buffer. Hoe meer dagen u zelf het risico draagt, hoe lager uw premie.

Uw eigen beroep verzekerd
Standaard verzekert u beroepsarbeidsongeschiktheid. U kunt ook kiezen voor passende arbeid. Bij passende arbeid houdt de verzekeraar rekening met uw opleiding en werkervaring.

Wanneer ontvang ik een uitkering?

U ontvangt standaard een uitkering vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. U kunt ook kiezen voor 45%, 55%, 65% of 80%. Wordt u arbeidsongeschikt door een ongeval, dan is de drempel altijd 25%.

Psychische klachten
Een volwaardige arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt dekking voor arbeidsongeschiktheid als gevolg van ongevallen en alle ziekten. De meeste verzekeraars kennen een (beperkte) uitsluiting voor psychische klachten (burn-out). Bij de meeste polissen moeten de klachten medisch objectiveerbaar worden aangetoond volgens een classificatie systeem dat speciaal voor psychische klachten is opgesteld.

Vrijwillige verzekering Ziektewet UWV
De vrijwillige verzekering Ziektewet van het UWV is een voortzetting van de ziektewet zoals deze ook geldt voor mensen in loondienst. De acceptatie door het UWV is verplicht met maximum eindleeftijd 65 jaar. Aanmelden moet binnen 13 weken nadat de verplichte werknemersverzekering is gestopt uit een loondienstbetrekking of uitkeringssituatie. Indien u bent begonnen met een startersperiode van maximaal 26 weken, bent u voor die 26 weken nog verzekerd via het UWV. Te verzekeren is maximaal het laatstverdiende dagloon, mits dit niet hoger is dan het wettelijk maximum premiedagloon. De uitkering is afhankelijk van het percentage dat u arbeidsongeschikt bent en het UWV bepaalt dit op basis van passende arbeid. Dat wil zeggen dat bij langdurige arbeidsongeschiktheid wordt gekeken wat u nog wel kunt. Een uitkering bestaat uit maximaal 70% van het verzekerde bedrag en de wachttijd voor een uitkering is twee dagen met een maximale uitkeringsduur van twee jaar.

Provisieverbod
De arbeidsongeschiktheidsverzekering valt onder het provisieverbod. Dit betekent dat u naast de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvullend een bedrag moet betalen voor advies en beheer. Hierover maken wij met u vooraf afspraken.

De meeste aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen hebben tal van dekkingsvariaties. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top