Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Datalek Allianz

01-11-2019

De harde schijf die vorige maand werd gestolen uit een externe kluis van Allianz, bevat veel meer gegevens dan eerder gecommuniceerd. Naast de 260.000 polishouders van Allianz stond er op de back-up ook informatie van ongeveer 2 miljoen mensen die via hun autofabrikant een pechhulpservice hadden afgesloten bij Allianz Global Assistance. Volgens een woordvoerder van Allianz worden alle betrokkenen in groepen geïnformeerd over de datalek.

De data van de autofabrikanten bevat alleen kentekengegevens die volgens de woordvoerder niet gekoppeld zijn aan de NAW-gegevens. “Die kentekengegevens zitten alleen gekoppeld aan een voertuig. In een aantal gevallen weten we niet of die auto nog dezelfde eigenaar heeft. Om die eigenaar te bereiken moeten we terug naar de fabrikant voor wie we de polis in behandeling hebben.”Volgens de woordvoerder is dat ook de belangrijkste reden dat het zo lang geduurd heeft voor gedupeerden een bericht ontvingen van de verzekeraar.

Kluisverhuur

De kluis met de harde schijf werd niet gestolen uit het kantoor van Allianz, maar bevond zich op een locatie bij een bedrijf dat kluisruimte verhuurt aan derden. Het is volgens de woordvoerder daarom niet zeker dat de dieven überhaupt wisten dat ze de inhoud van een Allianz-kluis meenamen. Er zijn volgens Allianz nog geen aanwijzingen dat de gestolen data misbruikt wordt. De data zou alleen met specialistische kennis en apparatuur van de schijf te halen zijn.

Het is niet bekend hoe groot de kostenpost in verband met datalek voor Allianz is.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top