Sportief zaken doen

Wij werken open en transparant.

Daling autodiefstallen

01-05-2009

Guus Wesselink, directeur van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc), noemt als oorzaak de ‘verdergaande invloed van de startonderbreker’.

“Oude auto’s, zonder startonderbreker, worden meer en meer afgevoerd. Wat dat betreft verwacht ik ook nog wel het nodige van de sloopregeling die de autobranche en het kabinet zijn overeengekomen.” Bij de diefstaldaling van de jonge auto’s begint volgens Wesselink met name de scherpere preventie bij het verduisteren van huurauto’s vruchten af te werpen. “Het aantal diefstallen van huurauto’s neemt af, doordat de huurbranche een veel effectievere identiteitscheck doet voordat een potentiële huurder of klant een auto meekrijgt. Zo wordt er tegenwoordig vaak een vingerafdruk genomen. Daarnaast horen wij ook goede berichten over de positieve werking van tracking & tracingsystemen.”

Motoren en scooters
Minder optimistisch is de AVc-directeur over de ontwikkeling bij motoren en scooters. De motoren lieten in januari en februari nog een daling zien, maar stijgen weer flink in de maand maart. “Ik schrijf dat toe aan de mooie ijswinter die we hebben gehad”, aldus Wesselink, die eraan toevoegt dat de scooters eenzelfde diefstalontwikkeling achter de rug hebben: “mooie dalingen in de wintermaanden, maar een afvlakking van die daling in maart.”

De diefstal van scooters baart inmiddels zoveel zorgen dat een diepergaand veldonderzoek heeft plaatsgevonden. “Daaruit blijkt dat scooters voornamelijk in de grote steden worden gestolen, omdat er veel zijn en ze makkelijk voor het grijpen staan. Bij tachtig procent van de diefstallen werkt het zo dat er een busje langs een geparkeerde scooter rijdt, de scooter wordt ingeladen en weg zijn ze weer. Klaar voor de volgende actie: verhandelen van de onderdelen. De scooters zijn daarom, net als de motoren, dit jaar onderwerp van extra inzet voor de partners in AVc.”

Voor meer informatie over een beveiligingsklasse voor uw auto verwijzen wij u graag naar onze site.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top