Goed geregeld

Zekerheid geeft vrijheid.

Cyberverzekering duurder

01-05-2021

Verzekeraars kijken kritischer naar het risicoprofiel van bedrijven die een cyberverzekering willen sluiten. De cybersecurity moet fors verbeterd worden, willen verzekeringen betaalbaar blijven. Cyberincidenten worden steeds heviger en zorgen voor steeds meer schade. Voorbeelden zijn een ransomwareaanval op een gemeente of universiteit, het stilleggen van de Rotterdamse haven of een bedrijf dat losgeld betaalt aan cybercriminelen om weer in de eigen systemen te kunnen.  Het is nog maar de vraag of bedrijven en organisaties zich in de nabije toekomst nog kunnen verzekeren voor dergelijke schades.

Cyberverzekeringen worden voor zowel mkb als multinationals duurder. Sterker nog: “Wie de cybersecurity niet op orde heeft, zou in de toekomst wel eens helemaal geen verzekering meer kunnen krijgen. Het onderwerp behoort op de agenda van de directie te staan en niet ‘uitbesteed’te worden aan de IT-afdeling. Het besef dat bij bijvoorbeeld een ransomwareaanval de volledige bedrijfsvoering stilvalt, reputatieschade veroorzaakt en het voortbestaan van het bedrijf in gevaar komt, is nog te weinig aanwezig.

Indien de cybersecurity over de gehele breedte van het bedrijfsleven massaal verbeterd wordt, blijven verzekeraars hoogstwaarschijnlijk geneigd om het risico te verzekeren. Wat echter ook kan, maar niet wenselijk is, is dat cyberverzekeringen enorm duur worden en alleen voor hele grote bedrijven nog betaalbaar zijn. De voorwaarde zal dan overigens nog steeds zijn dat zij hun beveiliging tegen cyberincidenten heel goed op orde hebben. Naast preventie is detectie  en weerbaarheid erg belangrijk.

Wenst u meer informatie over het verzekeren van cyber? Neem dan contact met ons op: neem hier contact op voor meer informatie over een cyberverzekering

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top