Een zorgeloos advies

Vrijheid in verzekeren.

Cybertool MKB

13-01-2021

Het digitale hang- en sluitwerk in het midden- en kleinbedrijf is regelmatig niet op orde. Vaak komt dat door een gebrek aan kennis. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft daarom de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid gelanceerd. Ondernemers beantwoorden elf vragen en kunnen met resultaat zien welke risico’s ze lopen en welke concrete stappen er nodig zijn om de cyberweerbaarheid te vergroten.

Cyberveiligheid voor mkb’ers is een speerpunt voor CCV omdat juist deze bedrijven aantrekkelijk zijn voor internetcriminelen. Alleen al in 2019 werd volgens Stichting Internet Domein Registratie (SIDN) 22 procent van alle mkb-ondernemingen slachtoffer van een vorm van online criminaliteit. Bij zwaar getroffen bedrijven leidt dat soms zelfs tot een faillissement.

Verantwoordelijkheid in de keten

CCV benadrukt ook dat mkb’ers een verantwoordelijkheid dragen in de ketensamenwerking. “Zo zijn ook multinationals voor de informatie-uitwisseling afhankelijk van veel kleine en grotere ondernemingen; talloze systemen zijn aan elkaar gekoppeld. Een mkb’er die onderdeel uitmaakt van deze keten heeft daarin de verantwoordelijkheid om de beveiliging van zijn bedrijf goed op orde te hebben”, schrijft het CCV.

Verbond en politie

De tool werd mede ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars en partijen als VNO-NCW en de Nationale Politie. Het nieuwe risicomodel staat inmiddels en online en is te bereiken via het Digital Trust Center, een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken.

Bekijk hier de tool: https://www.digitaltrustcenter.nl/risicoklasse

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top