Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Cyber grootste zorg

19-01-2022

Cybergevaren zijn de grootste zorg voor het bedrijfsleven. Dat geldt zowel wereldwijd als in Nederland. De dreiging van ransomware-aanvallen, datalekken of een grote IT-uitval baart ondernemingen nog meer zorgen dan bedrijfsonderbrekingen en verstoring van de toeleveringsketen, natuurrampen of de coronapandemie. Dat komt naar voren uit de  deze week verschenen Allianz Risico Barometer 2022. Cyberincidenten staan pas voor de tweede keer in de geschiedenis van de enquête op de eerste plaats. Van de bedrijven maakt 44 procent zich hierover zorgen. Bedrijfsonderbreking daalt naar de tweede plaats, met een klein verschil (42 procent) en natuurrampen staan op de derde plaats (25 procent), gestegen van een zesde plaats in 2021. Klimaatverandering stijgt naar de hoogste plaats ooit, nummer zes (17 procent, gestegen van de negende plaats) en de pandemie daalt naar de vierde plaats (22 procent).

Jaarlijks onderzoek onder 2.650 deskundigen

Het jaarlijkse onderzoek van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) wordt gehouden onder 2.650 deskundigen in 89 landen en regio’s, waaronder ceo’s, risicomanagers, effectenmakelaars en verzekeringsexperts. Bedrijfsonderbreking blijft dit jaar vermoedelijk het belangrijkste onderliggende thema, stelt ceo Joachim Mueller van AGCS. “Voor de meeste bedrijven is hun grootste angst dat ze niet in staat zijn om hun producten te produceren of hun diensten te leveren.”Hij blikt terug op 2021, toen sprake was van een ongekende disruptie. Verlammende cyberaanvallen, de gevolgen van de klimaatverandering voor de toeleveringsketen, productieproblemen als gevolg van pandemieën en knelpunten in het vervoer zorgden voor een ravage”, zomt Mueller op. “Dit jaar belooft slechts een geleidelijke versoepeling van de situatie, hoewel nieuwe problemen in verband met Covid-19 niet kunnen worden uitgesloten. Veerkracht opbouwen tegen de vele oorzaken van bedrijfsonderbreking wordt steeds meer een concurrentievoordeel voor bedrijven.”

Cyber vorig jaar nog op derde plek

De resultaten voor Nederland laten de top tien-risico’s voor 2022 zien, met op de eerste plaatsen cybergevaren, bedrijfsonderbreking en klimaatverandering. Cyberincidenten klimmen van de derde naar de eerste plaats, met een stijging van 35 naar 64 procent. Bedrijfsonderbreking daalt naar de tweede plaats (48 procent), en staat voor de eerste keer in zes jaar niet op de eerste plaats. De grootste stijger is klimaatverandering, die stijgt van 17 naar 36 procent en van de vierde naar de derde plaats gaat. Het tekort aan geschoolde arbeidskrachten is een nieuwe binnenkomer op nummer 5, met 24 procent. De pandemie is volgens Allianz de meest opmerkelijke daler, van 48 naar 19 procent, en staat op nummer 6.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top