Al meer dan 30 jaar ervaring

Wij werken in heel Nederland

Coronaclaims

01-03-2022

Bijna twee jaar terug werden veel vluchten geannuleerd als gevolg van de corona-uitbraak. Vliegreizigers die hun geld nog terug willen van de luchtvaartmaatschappij moeten opschieten, waarschuwt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het begin van de pandemie is in maart inmiddels twee jaar geleden. Wie toen een vlucht had geboekt die is geannuleerd en tot nu toe nog geen geld heeft teruggekregen van de luchtvaartmaatschappij, loopt het risico de claim daarop kwijt te raken, aldus de ILT. “In Nederland vervalt namelijk na twee jaar de claim en dan kunnen passagiers later niet meer naar de rechter. Zij moeten dus op tijd een procedure bij de rechtbank starten.”

In Nederland vervalt namelijk na twee jaar de claim en dan kunnen passagiers later niet meer naar de rechter.

Kosten binnen zeven dagen betalen

De Europese Verordening passagiersrechten bepaalt dat passagiers kunnen kiezen voor teruggave van de ticketkosten of voor omboeken als hun vlucht door de luchtvaartmaatschappij werd geannuleerd. “Hebben passagiers eenmaal gekozen voor terugbetaling, dan moeten zij de ticketprijs binnen zeven dagen (automatisch) terugkrijgen. Een aantal maatschappijen heeft dat (nog) niet gedaan of er is sprake van een geschil. Passagiers zullen dan wel naar de rechter moeten om terugbetaling af te dwingen. Dit kan dus tot twee jaar na de vluchtdatum.”

ILT handhaaft niet

De ILT controleert of maatschappijen zich houden aan de Europese regels op het gebied van passagiersrechten, maar heeft geen rol in de handhaving van individuele compensatieverzoeken. “Passagiers met een geschil of claim moeten zich wenden tot het kantongerecht. Bij stelselmatige overtredingen kan de ILT wel een maatregel nemen of een boete opleggen. Daarom is het belangrijk dat passagiers zich melden bij de ILT met hun klachten.”

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top