Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Corona en uw pensioenpremies

01-05-2020

Pensioenpremies vallen onder de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

Inmiddels is duidelijk dat de pensioenpremies, vakantietoeslag en andere werkgeverslasten onder de NOW vallen. Na het aanvragen van de NOW-subsidie ontvangt u binnen 2 tot 4 weken een voorschot. Het digitale loket om de tegemoetkoming aan te vragen is sinds 6 april open via deze link.

Wat als?

Het is natuurlijk mogelijk dat uw bedrijf niet onder de voorwaarden van de NOW valt of dat u, ondanks de NOW, toch de pensioenpremies niet kunt betalen. In dat geval onderscheiden we twee scenario’s:

Acute betalingsproblemen

Als u op korte termijn de pensioenpremies niet kunt betalen dan bieden de meeste pensioenuitvoerders uitstel van betaling aan. Zeker als u in aanmerking komt voor de NOW kan dat een goede oplossing zijn.

Langdurige betalingsproblemen

Verwacht u door Corona een langere tijd financiële problemen? In dat geval moet de pensioenuitvoerder zich houden aan de wettelijke regels. Dit betekent dat de pensioenaanspraken uiteindelijk met terugwerkende kracht premievrij gemaakt moeten worden. Om dit te voorkomen kunt u contact met ons opnemen voor advies. Mogelijk kan de pensioenopbouw tijdelijk verlaagd of opgeschort worden. Ook kunnen we u helpen bij het informeren van uw werknemers over de gevolgen voor hun pensioenregeling bij langdurige betalingsproblemen.

Belangenorganisaties van de pensioenuitvoerders zijn wel in overleg met het kabinet en DNB om te kijken of de wettelijke bepalingen tijdelijk soepeler kunnen worden gehanteerd. Wanneer hierover meer duidelijk wordt en hoe de oplossingen er uit gaan zien is nog onduidelijk. Zodra er meer duidelijk wordt dan informeren wij u zo snel mogelijk.

Aarzel niet!

Bel ons gerust in de tussentijd voor advies. Wij kunnen u helpen! 

APS pensioenteam: 088 277 0000

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top