Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Conservatrix minder verlies

22-11-2021

De 71.000 polishouders van de failliete levensverzekeraar Conservatrix lijden minder verlies op hun uitkeringen dan verwacht. Hielden de curatoren eerder rekening met een zogenaamde afslag van 40 procent, nu is dat bijgesteld naar 20 procent. Dit meldt het FD. Een en ander is afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Reden voor de bijstelling is dat er in de eerste negen maanden van dit jaar een winst is gemaakt van 55 miljoen euro. De helft van dit bedrag is het gevolg van goede beleggingen, de andere helft is van boekhoudkundige aard.

Gezien er door het faillissement minder geld hoeft te worden aangehouden voor toekomstige premie-inleg, komt er namelijk 28 miljoen vrij. Bij een overdracht van de polissen aan een nieuwe eigenaar zullen niet langer de destijds beloofde garanties en rendementen gelden. Die gelden tot het moment van faillissement. In de praktijk betekent het dat polishouders bij een tussentijdse uitkering 80 procent van het toegezegde bedrag wordt uitgekeerd. Aan polishouders die reeds een tussentijdse uitkering van 70 procent hebben ontvangen, wordt een aanvullende uitkering van 10 procent gedaan. Eind vorig jaar vreesden curatoren van Conservatrix nog dat de aanspraken van de 71.000 polishouders in sommige gevallen nog voor slechts 60% konden worden gehonoreerd.

‘Polishouders hoeven niets te doen’

“Vanaf 1 december 2021 zal bij een verzekerd voorval (expiratie of overlijden) het tussentijdse uitkeringspercentage worden verhoogd van 70% naar 80%. Ook in geval van een bestaande periodieke uitkering, zal vanaf 1 december 2021 het uitkeringspercentage worden verhoogd naar 80%. Voor verzekerde voorvallen die zich voor 1 december 2021 hebben voorgedaan en waarop reeds een tussentijdse uitkering van 70% is gedaan, zal een aanvullende uitkering van 10% worden gedaan”, zo staat te lezen op de site van Conservatrix.

Een en ander is het gevolg van positieve ontwikkelingen ten aanzien van de verzekeringsportefeuille van Conservatrix in de eerste drie kwartalen van 2021. Alle verzekeringnemers zullen in de komende week een brief ontvangen waarin wordt uitgelegd welke gevolgen de verhoging van het tussentijds uitkeringspercentage voor hen zal hebben. De verhoging van het tussentijdse uitkeringspercentage zal administratief worden verwerkt zodat verzekeringsnemers van Conservatrix niets hoeven te doen. Ook de correcties op reeds uitgekeerde bedragen zullen administratief worden verwerkt, waarna de desbetreffende verzekeringnemers hierover geïnformeerd zullen worden.

Ondergang Conservatrix

Conservatrix werd eind vorig jaar failliet verklaard nadat de levensverzekeraar er niet in slaagde een koper te vinden. Het bedrijf was niet langer in staat te voldoen aan zijn verplichtingen nadat zijn Amerikaanse eigenaar in grote financiële problemen raakte. De curatoren van Conservatrix zijn nog altijd bezig met de verkoop van de polissen aan een andere verzekeraar, maar dat gaat minder vlot dan gehoopt. Naar de rol van DNB in deze zaak loopt een onderzoek met onder andere Roelof Konterman (ex-Achmea) als commissielid. De verwacht is dat de bevingen van de commissie nog dit jaar naar de Tweede Kamer worden gezonden. De onderzoeksresultaten zouden naar verluidt nu bij toezichthouder DNB en het ministerie van Financiën liggen.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top