Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Conservatrix failliet

30-06-2021

Op 8 december 2020 heeft Conservatrix faillissement heeft aangevraagd. Hieronder ziet u wat dat op dit moment voor u betekent:

Belangrijkste gevolgen faillissement

Nu Conservatrix failliet is verklaard is juridisch gezien de curator aan zet. In tegenstelling tot banken geldt er voor verzekeraars geen garantiestelsel. Wel is de in 2019 in werking getreden Wet herstel en afwikkeling van verzekeraars erop gericht de belangen van polishouders te beschermen. Zo zijn polishouders als schuldeiser hoog (zelfs boven de fiscus) gerangschikt en mag de curator ook tijdens de afwikkeling van het faillissement tussentijds bedragen uitkeren aan polishouders. Daarnaast heeft de curator de mogelijkheid om verzekeringen geheel of gedeeltelijk over te dragen aan een andere verzekeraar. Dat zou betekenen dat polishouders niet elders een nieuwe verzekering hoeven te sluiten. De curator heeft al aangegeven deze mogelijkheid te onderzoeken. Of dit gaat lukken en in welke mate polishouders gekort gaan worden, is op dit moment nog onbekend.

Wat kunnen wij nu voor u betekenen

Conservatrix gaat op korte termijn de polishouders informeren. Wij hebben met deze verzekeraar afgesproken dat zij ons gelijktijdig en liefst eerder informeren, zodat wij op de hoogte zijn van de inhoud van de brief van Conservatrix. Tot ontvangst van deze brief is er nog te veel onduidelijk om hier concrete uitspraken over te doen. Zodra wij meer weten zullen wij u berichten met de in ons ogen voor u beste vervolgstappen.

Stichting polishouders Conservatrix

Wij willen u adviseren om u aan te sluiten bij deze stichting. Zij staan veelvuldig in contact met de curator en hebben overleg met De Nederlandsche Bank. Deze stichting heeft net als u en ons hetzelfde belang, namelijk zorgen voor een zo gunstig mogelijke afwikkeling.

Brief curator

U heeft een brief ontvangen van de curator. Indien u naar aanleiding van deze brief vragen geeft vernemen wij dat graag van u.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top