Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Caravan controleren

05-07-2019

Caravans en vouwwagens rijden regelmatig rond met oude banden. Dat stelt de BOVAG, de belangenorganisatie voor garagebedrijven, op basis van een eigen steekproef onder 150 wagens.

Bij 30 procent van de caravans die werden bekeken waren de banden ouder dan zes jaar, bij vouwwagens was dat in de helft van de gevallen zo. En dat kan tot problemen leiden volgens de organisatie.

"Na verloop van tijd slijt het rubber, ook bij stilstand in de stalling of op een camping. Dan kunnen er bijvoorbeeld haarscheurtjes ontstaan." Als de temperatuur in de band dan oploopt kan de band kapot gaan.

De organisatie wijst erop dat caravans in Duitsland niet harder dan 80 kilometer per uur mogen rijden als ze banden hebben die ouder dan zes jaar zijn. Hoe oud een band is, valt af te lezen aan een code op de zijkant van de band: de eerste twee cijfers achter 'DOT' laten de productieweek zien, de laatste twee het productiejaar.

Gasslangen

Daarnaast letten eigenaren van caravans, campers en vouwwagens vaak niet op de veroudering van de rubbere gasslangen in hun wagen, stelt de BOVAG. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zouden sommige campings zelfs gasten weigeren als hun gasslangen te oud zijn. De houdbaarheidsdatum staat op de slang zelf.

(bron NOS)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top