Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Camper verhuren

01-03-2022

Een camper verhuren aan particulieren? Dit kan financieel heel interessant zijn, maar dan moeten wel een aantal zaken goed geregeld worden. Houd er rekening mee dat een camper verhuren vrij arbeidsintensief is. De verhuurder moet bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website, de sleutels overhandigen, betalingen regelen, de camper na afloop van elke verhuurperiode checken op schade en eventuele schade herstellen en aangeven bij de verzekeraar. Een goed huurcontract opstellen is ook belangrijk. Minstens net zo belangrijk is er voor te zorgen dat de verzekering op orde is!

Verzekering voor verhuur

Wie zijn camper wil verhuren, moet zeker de camperverzekering aanpassen. Verhuur is niet standaard gedekt, er is een aanvullende dekking nodig. De extra verhuurdekking is speciaal afgestemd op het verhuren van de camper. Met deze camperverhuurverzekering bent u verzekerd wanneer uw camper als particulier verhuurt aan andere particulieren. Hierbij bent u verzekerd voor schade aan derden, schade aan uw eigen camper en Hulpverlening na een ongeval of pech. Sluit de verhuurverzekering af voor alleen de verhuurperiode.

Tip: het is verstandig om vooraf alle verzekeringszaken goed door te nemen en de bijbehorende toenemende kosten door te rekenen.

Verhuren van de camper is niet standaard verzekerd!

Om te voorkomen dat de verhuurder moet opdraaien voor schade die een huurder heeft gemaakt is het verstandig om op twee momenten foto's maken: voor de overdracht en na afloop. Deze foto's dienen als bewijs als er schade is veroorzaakt door de huurder. Bij schade kan de verhuurder de borg gebruiken om het eigen risico, de toeslag eenzijdig ongeval en het no-claim verlies te dekken.

De huurder zal wellicht niet zo zorgvuldig met de camper omgaan als de verhuurder. Huurders zijn soms ervaren camperaars, maar veelal zijn het mensen die eerst een paar keer een camper willen huren om het camperen uit te proberen. Betrouwbaarheid van een huurder is buiten een verhuurplatform moeilijk te toetsen, controleren of de huurder over de juiste papieren beschikt en al zijn gegevens noteren is sowieso verstandig. Evenals de huur en borg vooraf laten betalen.

Let op! De no-claimkorting wordt snel minder als u meerdere schades krijgt. Met een dagverzekering voor verhuur worden schadevrije jaren en no-claimkorting niet gecorrigeerd na een schade veroorzaakt door de huurder. Dit biedt u als verhuurder dus veel zekerheid.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top