In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Britse krant twijfelt aan Hollands pensioen

12-05-2013

De Britse krant Daily Telegraph heeft zaterdag grote twijfels over het voorheen veelbelovende Nederlandse pensioenstelsel. ''De superioriteit van de Nederlandse pensioenen'' ligt zwaar onder vuur, stelt het dagblad dat enkele Britse pensioenexperts raadpleegde.

Het verminderen van de pensioenuitkeringen door 66 pensioenfondsen in Nederland aan zeker 2 miljoen pensioengerechtigden heeft in Groot-Brittanniƫ een nieuw debat bevorderd over de veronderstelde voordelen van het Nederlandse stelsel. Drie jaar geleden werd er juist nog actie gevoerd om het Nederlandse systeem in te voeren.

Pensioenen zouden daarmee doelmatiger worden opgebouwd, en fondsen zouden rendabeler worden. Toen werd betoogd dat een Nederlander 50 procent meer pensioen kreeg met dezelfde inleg dan een Britse gepensioneerde. Nu wordt er in Nederland gekort op pensioenen omdat fondsen minder geld dan verwacht in kas hebben. Enkele Britse pensioenbeheerders relativeren de twijfels in de Telegraph.

Harry Tapper bijvoorbeeld van de administratie- en pensioenverzorger First Actuarial beklemtoonde dat de aanpassingen van de uitkeringen bij het Nederlandse systeem horen. En dat stelsel levert nog altijd 39 procent meer op dan wat er in het Verenigd Koninkrijk voor is opgezet.

(bron: nu.nl)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top