Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Bonus of malus

01-10-2017

Aan de voordeur lijkt het afsluiten van een autoverzekering zo makkelijk. U vult wat variabelen in, de computer begint te rekenen en binnen enkele seconden heeft u het aanbod in de mail staan. U bent verrast door het gemak, de presentatie en vaak ook nog eens door de lage premie. Maar is goedkoop duurkoop of klopt het echt allemaal? Zo lang er niets gebeurt profiteert u van uw scherpe aanbieding. Een ongeluk zit in een klein hoekje en hoe het gaat nu verder?

Bonus of malus

Door middel van het bonus-malussysteem worden 'goede rijders' beloond. Het huidige bonus-malussysteem is ingevoerd in 1982 als vervanging van het no-claimsysteem. Vaak wordt er nog gesproken van no-claimkorting als bonus-maluskorting wordt bedoeld. Een bonus-malussysteem komt in de meeste Europese landen voor, inhoudelijk zijn er echter grote verschillen. Het bonus-malussysteem beloont schadevrije rijders met een lagere premie en straft schaderijdende bestuurders met een hogere premie. Het bonus-malussysteem werkt met een bonus-malusladder. Deze ladder bestaat uit een aantal treden (doorgaans 15 tot 20). Aan elke trede is een bepaalde korting of toeslag op de premie gekoppeld. Na een jaar waarin geen schade ten laste van de verzekering is gekomen, stijgt de verzekerde één trede. Na een jaar waarin één of meer schades zijn geclaimd zakt de verzekerde een aantal treden, meestal zo’n vijf voor één schade. De ladder begint meestal bij 25% toeslag en eindigt bij 75 of 80% korting. En daar zit vaak de kruks.

U kunt worden "binnengehaald"  met een aardige starterskorting (deze korting zegt overigens helemaal niets over het aantal schadevrije jaren). Maar wat gebeurt er als een onverhoopt toch een schade rijdt of zelfs twee in enig jaar? Op dat moment treedt de bonus malus ladder in werking en bij verzekeraar A wordt u anders " gestraft"  dan bij verzekeraar B. Dan blijkt dat de hoge korting aan de voorkant na een schade wordt teruggehaald. Het is dus van belang om naast de premie ook de bonus malus ladderen te controleren.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top