Van ontzorgen hebben wij ons vak gemaakt

Verstand van grote en kleine risico's.

Blind vertrouwen

01-03-2013

Vorige week troffen ze elkaar om ervaringen uit te wisselen. Blind vertrouwen blijkt de cruciale factor. Voor een betrekkelijk lichte schade van minder dan vijfduizend euro moet het toch mogelijk zijn snel tot afspraken te komen? Om die reden stelden rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekeraars vorig jaar een protocol op. Van de circa vijftigduizend letselzaken die aansprakelijkheidsverzekeraars jaarlijks op hun bord krijgen, blijven er tien- tot veertienduizend onder de vijfduizend euro, waarbij ook een rechtsbijstandverzekeraar betrokken is. Lichte letselzaken heet dat in jargon. Hoewel letselzaken soms gecompliceerd zijn en dus lang kunnen duren, zou het voor de getroffenen in deze lichte zaken erg goed zijn als er snel een regeling komt voor de schadevergoeding. Dat is het gemeenschappelijk belang. Maar dat wint het in de harde werkelijkheid natuurlijk niet zomaar van de individuele belangen – zeker niet als dat geld kost. Daarom hebben rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekeraars verleden jaar een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat deze zaken liefst binnen zes maanden zijn geregeld. Het protocol dat sinds oktober 2012 wordt gebruikt, is in feite een draaiboek waarin precies staat wie wat doet en vooral: wanneer.

Uit een enquête bleek dat de overgrote meerderheid van de betrokkenen zeer tevreden is met de heel concrete beschrijving van de ideale procesgang voor lichte letselzaken. En natuurlijk bleken er ook verbeterpunten. Daarom nodigde het Verbond op 14 februari degenen uit die in de praktijk met het protocol werken: schadebehandelaars van de aansprakelijkheidsverzekeraars, en juristen van de rechtsbijstandverzekeraars. Om verbeterpunten te bespreken, maar vooral ook om elkaar beter te leren kennen. Om te weten met wie ze dagelijks te maken hebben als ze over een slachtoffer praten. Om te ervaren hoe belangrijk het is elkaar te vertrouwen. Waar een blinddoek al niet goed voor kan zijn.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top