Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Bij Radar onder de loep

31-01-2017

Consumentenprogramma Radar nam verleden week maandag de arbeidsongeschiktheidsverzekering onder de loep. Verzekeringsadvocaat Karin Machielsen stelde in de uitzending dat verzekeraars doorschieten in het afwijzen van claims. Volgens het Verbond van Verzekeraars valt het wel mee met de onvrede bij verzekerden: “In zijn algemeenheid zijn er relatief weinig klachten over het al dan niet toekennen van uitkeringen wegens arbeidsongeschiktheid. Het aantal zaken dat bij het klachteninstituut Kifid wordt aangemeld en gegrond wordt verklaard blijft beperkt tot circa honderd per jaar op in totaal meer dan 280.000 verzekerden.” Vorig jaar werden 35.000 aov-uitkeringen gedaan. “Veruit de meeste geven geen aanleiding tot meningsverschillen of juridische procedures.”

Het Verbond wijst op het belang van een deskundige claimbeoordeling om de premie binnen de perken te houden. Vorig jaar zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd, zoals het invoeren van het recht op een second opinion, een duidelijker gezondheidsverklaring en de introductie van verzekeringskaarten. Volgens het Verbond zijn er daarnaast protocollen opgesteld waarin de rechten van verzekerden zijn vastgelegd. “Waar daar aanleiding toe was, hebben verzekeraars de eigen klachtenprocedures en claimbeoordeling aangepast.”

Terugkeer WAZ

Verzekeringsadvocaat Karin Machielsen pleit voor de terugkeer van de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Machielsens collega-advocaat Agnes Koerts denkt dat verzekeraars berekenend te werk gaan. Zij calculeren volgens haar in dat de helft van de afgewezen claimanten het erbij laat zitten. Het collectief Zelfstandigen Bouw heeft een zwartboek met 400 klachten aangeboden aan de verzekeraars. Machielsen pleit voor de terugkeer van de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen (WAZ).

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top