Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

"Beheerste" jaarwisseling

04-01-2021

Op basis van de eerste meldingen van Stichting Salvage, politie en de brandweer lijkt de afgelopen jaarwisseling beheerster te zijn verlopen dan voorgaande jaren, meldt het Verbond van Verzekeraars. Niettemin vonden er talrijke incidenten plaats met onder andere materiële schade aan woningen en voertuigen. Een voorlopige inschatting van het totale schadebedrag aan particuliere woningen en auto’s door verzekeraars volgt op zeven januari.

Het aantal oproepen voor hulp na brand, lijkt volgens een eerste inschatting uit te komen op ongeveer 30 tot 35 procent ten opzichte van voorgaande jaren.

Carbid

Ondanks het vuurwerkverbod werd er volop vuurwerk en carbid afgestoken. Grotere incidenten deden zich onder meer voor in Joure en Deventer. In Joure resulteerde het afschieten van een carbidbom in een giertank in behoorlijke schade aan een hotel en een ander pand. In Deventer zorgde het ontploffen van een vuurwerkbom voor grote ravage, waarbij de ramen van twintig huizen uit de sponningen sloegen en verschillende garagedeuren compleet verwrongen zijn. In Rijswijk vond een explosie plaats nadat een caravan met gasflessen in brand was gestoken, de kleding van omstanders vatte hierbij vlam. In Tiel ging bovendien een school goeddeels in vlammen op. "In gemeenten als Den Bosch en Veen zagen we dat er sprake was van maatschappelijke onrust en werden auto’s in brand gestoken, uiteindelijk moest ME worden ingezet", aldus het Verbond.

Volgens de politie vonden opvallend veel autobranden plaats in Midden- en West-Brabant. Het Verbond ziet een zorgelijke, stijgende trend. Algemeen directeur van het Verbond, Richard Weurding: “In onze registratie zien we de afgelopen jaren een flinke toename van het aantal autobranden, ook tijdens oud en nieuw gaan er auto's in vlammen op. Naast materiële schade, is de impact op het veiligheidsgevoel enorm."

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top