Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Beperking rechtsbijstand

03-11-2008

Als de Tweede Kamer volgende week met dit voorstel van staatssecretaris  Albayrak instemt, vallen volgens een berekening van de Orde van Advocaten twee miljoen mensen buiten de vergoeding. Zij zouden bij problemen rond huis, werk en uitkering hun heil moeten zoeken bij een rechtsbijstandsverzekering van circa 165 euro per jaar.

Boskamp vermoedt dat veel mensen geen verzekering zullen afsluiten, omdat ze de lasten niet kunnen dragen. "Als je plotseling geconfronteerd wordt met een burenruzie of een echtscheiding, krijg je de rekening gepresenteerd. Het is net als bij een brand. Daarvoor kun je ook geen verzekering afsluiten als het huis in lichterlaaie staat."  De Orde van Advocaten, die over de kwestie een brandbrief heeft gestuurd aan de Kamer, denkt dat de bezuiniging zal leiden tot een tweedeling: mensen met een laag inkomen zullen minder goede rechtshulp krijgen dan anderen.

Het mes gaat in de gesubsidieerde rechtsbijstand. Staatssecretaris Albayrak (Justitie) wil stevig bezuinigen op deze staatssteun aan mensen met een kleine beurs die hun recht willen halen. Met de maatregelen hoopt ze 72,6 miljoen euro te bezuinigen. Het huidige stelsel van rechtsbijstand is volgens Albayrak contraproductief omdat het conflicten alleen maar rekt.

Quorim bemiddelt  onder andere voor de twee grootste aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen DAS en ARAG. Beiden bieden u een volwaardige rechtsbijstandverzekering die u in uw pakket kan worden opgenomen. U kunt hierdoor genieten van  maximaal 15% pakketkorting. Bovendien profiteert u nog eens van 5% extra korting indien u kiest voor een 5- jarig contract.   

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top