Van ontzorgen hebben wij ons vak gemaakt

voor grote en kleine risico's

Beperking rechtsbijstand

03-11-2008

Als de Tweede Kamer volgende week met dit voorstel van staatssecretaris  Albayrak instemt, vallen volgens een berekening van de Orde van Advocaten twee miljoen mensen buiten de vergoeding. Zij zouden bij problemen rond huis, werk en uitkering hun heil moeten zoeken bij een rechtsbijstandsverzekering van circa 165 euro per jaar.

Boskamp vermoedt dat veel mensen geen verzekering zullen afsluiten, omdat ze de lasten niet kunnen dragen. "Als je plotseling geconfronteerd wordt met een burenruzie of een echtscheiding, krijg je de rekening gepresenteerd. Het is net als bij een brand. Daarvoor kun je ook geen verzekering afsluiten als het huis in lichterlaaie staat."  De Orde van Advocaten, die over de kwestie een brandbrief heeft gestuurd aan de Kamer, denkt dat de bezuiniging zal leiden tot een tweedeling: mensen met een laag inkomen zullen minder goede rechtshulp krijgen dan anderen.

Het mes gaat in de gesubsidieerde rechtsbijstand. Staatssecretaris Albayrak (Justitie) wil stevig bezuinigen op deze staatssteun aan mensen met een kleine beurs die hun recht willen halen. Met de maatregelen hoopt ze 72,6 miljoen euro te bezuinigen. Het huidige stelsel van rechtsbijstand is volgens Albayrak contraproductief omdat het conflicten alleen maar rekt.

Quorim bemiddelt  onder andere voor de twee grootste aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen DAS en ARAG. Beiden bieden u een volwaardige rechtsbijstandverzekering die u in uw pakket kan worden opgenomen. U kunt hierdoor genieten van  maximaal 15% pakketkorting. Bovendien profiteert u nog eens van 5% extra korting indien u kiest voor een 5- jarig contract.   

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top