Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Banksparen de nieuwe woekerpolis?

30-01-2009

Vandaar dat de VEH nu enthousiast veronderstelt dat de meeste consumenten geïnteresseerd zijn in banksparen.

Na onderzoek blijkt echter dat 64 procent van de Nederlandse woningbezitters niet weet hoe banksparen precies werkt. Een actuaris weet dat wel. Hij had wiskunde in zijn pakket en weet alles over verzekeringstechniek, kosten en rendementen. Jan Donselaar is zo iemand. Hij heeft onlangs een bom gelegd onder het bankspaarproduct toen hij na zijn berekeningen het volgende moest concluderen: “Beleggen met een bankspaarproduct stelt de klant voor veel hogere kosten dan algemeen is aangenomen”. Dat geldt dus niet alleen voor hypotheekproducten, maar ook voor lijfrenteproducten. Het geroep van banken dat er dit jaar een hausse aan bankspaarklanten zal komen moet dus met een korrel zout worden genomen.

Het probleem schuilt in de beheerskosten die de bank permanent in rekening brengt. Vooral als het kapitaal gedurende de looptijd groter wordt, nemen die kosten schrikbarend toe. Haal je die beheerskosten uit een beleggingspolis en een bankspaarproduct, dan blijkt dat een verzekeraar goedkoper is. Voor de aflossing van hypotheken zijn er betere alternatieven te bedenken dan een beleggingspolis of een bankspaarproduct, dus deze nieuwe visie hoeft geen probleem op te leveren. En met betrekking tot een lijfrente is gebleken dat er andere nadelen kleven aan banksparen. Kortom: laat je vooraf grondig en deskundig adviseren. Blijf zoeken tot je de optimale spaarvorm hebt gevonden.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top