Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

Wij schatten uw risico's goed in.

Autoverzekering onbetaalbaar

01-02-2018

Een beginnend bestuurder van 18 jaar betaalt al snel € 1.800 tot € 2.000 euro per jaar aan premie voor een autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Geld.nl. Volgens de site wordt een auto op eigen naam voor een 18-jarige haast onbetaalbaar.

Eigen autoverzekering voor 18-jarige ‘haast onbetaalbaar’

Geld.nl onderzocht hoeveel jonge bestuurders van verschillende leeftijden betaalden voor een WA autoverzekering en voor een WA + Beperkt Casco verzekering. De premies zijn vergeleken voor een Volkswagen Golf uit 2008 en een Renault Clio uit 2007. Hierbij is er vanuit gegaan dat de bestuurder van de Volkswagen Golf in Tubbergen woont en de bestuurder van de Renault Clio in Tilburg.

Grotere kans op ongeval

Uit het onderzoek blijkt dat de premies zeer hoog liggen voor 18-jarige bestuurders, tot wel 200% hoger dan bij een bestuurder van 25 jaar die ook geen schadevrije jaren heeft. Een groot deel van de verklaring schuilt uit de statistieken waaruit blijkt dat bestuurders van 18 jaar een grotere kans hebben om een ongeval te veroorzaken, maar volgens Geld.nl zit daar niet alleen de verklaring in.  “Uit ons onderzoek blijkt ook dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering voor een 18-jarige oploopt tot bijna tweeduizend euro per jaar. Dat is een flinke smak geld, zeker op die leeftijd”, aldus Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Niet welkom

Naast de premieverschillen zijn er ook autoverzekeraars waarbij 18-jarigen niet welkom zijn. Bijvoorbeeld bij Zelf.nl en Inshared (voor alleen een WA-verzekering). Beide verzekeraars geven aan dat de premie die zij dan moeten vragen om het extra risico af te dekken te hoog zou worden.

(bron: AM Web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top