Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Auto uitlenen

01-02-2020

Het komt regelmatig voor, even uw auto uitlenen aan een vriend, buurman of één van uw kinderen (die net het rijbewijs gehaald heeft). Het uitlenen van uw spullen en dan in het bijzonder uw auto is niet altijd even verstandig. Indien u de auto even heeft uitgeleend aan iemand anders en die veroorzaakt schade bij een ander, verandert dat voor de verzekering in principe niets. De WA-schade wordt gewoon uitgekeerd. Uw persoonlijke schade door het verlies van uw korting en een mogelijk eigen risico kunt u verhalen op de veroorzaker en die is hiervoor niet verzekerd. Ook de schade die u aan uw auto krijgt kan u verhalen op de veroorzaker. In het geval van een wa- dekking kunt u de hele schade verhalen. Indien de auto casco (all risk)  is verzekerd, kunt u het verlies in korting en uw eigen risico verhalen.

Uw auto lang uitlenen
Leent u de auto voor langere tijd uit, dan dient u dit te melden aan uw verzekeraar of adviseur. De verzekeraar zal dan immers de premie willen afstemmen op de regelmatige bestuurder en diens schadevrije jaren.

Auto uitlenen aan uw kind

Het wordt lastiger als uw uw auto uitleent aan een kind dat op hetzelfde adres woont. Als uw kind af en toe in de auto rijdt dan mag dat. Zodra uw kind vaker in de auto rijdt dan uzelf, moet u dit doorgeven aan uw verzekeraar. Jongeren worden gezien als bestuurders die meer schade maken, en betalen daarom meer premie.

  • Hoe zit het ook alweer als u de auto van uw kind verzekert: mama is boos!

Het is van belang dat u hier vooraf duidelijk bent tegen degene die de auto leent!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top