Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

ASR Nederland sluit akkoord

22-12-2008

.....Stichting Woekerpolis Claim, Vereniging van Effectenbezitters, Vereniging Eigen Huis en Vereniging Consument & Geldzaken. Het akkoord bevat ten opzichte van de Aanbeveling van de Ombudsman Financiële Dienstverlening een nadere uitwerking van de kostencompensatie voor beleggingsverzekeringen van ASR Nederland. Qua uitgangspunten en invulling is dit akkoord op hoofdlijnen vergelijkbaar met de eerdere akkoorden van de genoemde organisaties met Delta Lloyd en Nationale Nederlanden. De aard en omvang van de portefeuille beleggingsverzekeringen van ASR Nederland maken dat het financiële belang dat met dit akkoord is gemoeid, omvangrijker is.

Aanleiding
Sinds het verschijnen van het AFM rapport in 2006 is er grote maatschappelijke kritiek ontstaan op de informatieverstrekking over en het kostenniveau van beleggingsverzekeringen in het algemeen. Dit heeft miv. 1 januari 2008 geleid tot nieuwe regelgeving m.b.t. de informatieverstrekking door aanbieders over lopende en nieuwe beleggingsverzekeringen (Modellen de Ruiter). Voor beleggingsverzekeringen gesloten voor 2008 zijn initiatieven ontstaan om de kosten te maximeren en hetgeen daarboven in rekening is gebracht, te compenseren. In maart van dit jaar heeft de Ombudsman Financiële Dienstverlening, Jan Wolter Wabeke, zijn Aanbeveling gedaan voor kostenmaximering en –compensatie voor polishouders.


De Stichting Verliespolis en de Stichting Woekerpolis Claim hebben het initiatief genomen om belangen van polishouders te bundelen en namens hen met aanbieders in onderhandeling te treden om tot kostencompensatie te komen. Recent hebben zij bekend gemaakt tot een akkoord te zijn gekomen met Delta Lloyd en Nationale Nederlanden.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top