Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Arbeidsomstandighedenwet

01-04-2017

Vanaf 1 juli 2017 treedt de vernieuwde arbeidsomstandighedenwet (arbowet) in werking. Belangrijke punten in deze vernieuwde wet zijn betere preventie en meer zeggenschap van medewerkers. De rol van de preventiemedewerker wordt belangrijker en de Ondernemingsraad krijgt meer te zeggen over het arbobeleid van uw organisatie. Wat gaat er veranderen en waar moet u als werkgever op letten?

De overheid wil met deze vernieuwde arbowet beroepsziekten en arbeid gerelateerde gezondheidsklachten zoveel mogelijk voorkomen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Elke medewerker kan direct contact opnemen met de bedrijfsarts. Dit kan de medewerker doen tijdens het zogenoemde arbeidsomstandighedenspreekuur.
  • De bedrijfsarts mag elke werkplek in uw organisatie bezoeken.
  • De ondernemingsraad krijgt instemmingsrecht bij de keuze voor de preventiemedewerker.
  • Preventiemedewerker krijgt een belangrijkere rol. De preventiemedewerker krijgt als taak om samen te werken met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners.
  • Medewerkers hebben recht op een second opinion van een andere bedrijfsarts.
  • Afspraken worden vastgelegd in een ‘basiscontract arbodienstverlening’.
  • Inspectie SZW krijgt meer ruimte om sancties op te leggen. Als u als werkgever geen basiscontract arbodienstverlening heeft opgesteld kunt u beboet worden. Zorg ervoor dat u tijdig een basiscontract arbodienstverlening sluit met uw arbodienst.

Zorg dat u als werkgever voorbereid bent op deze wijzigingen. De arbodienst waar u bij aangesloten bent kan u hierbij helpen.

De adviseurs van Quorim staan voor u klaar!

De vernieuwde wet is bedoeld om ziekteverzuim terug te dringen. Preventie is belangrijk maar op het moment van verzuim wil je dat het goed geregeld is. Quorim is uw partner als het gaat om ziekteverzuim. De adviseurs van Quorim staan voor u klaar!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top