Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Appende jeugd

23-06-2017

Een slim fietsslot moet gaan voorkomen dat fietsers tijdens het fietsen bellen of appen met hun smartphone. KPN ontwikkelt samen met Veilig Verkeer Nederland en slotenfabrikant AXA een slot dat het toestel tijdelijk blokkeert. Het slot moet met name het aantal fietsongevallen bij kinderen beperken.

Fietsslot moet appende jeugd behoeden voor ongevallen

Eén op de vijf fietsongelukken bij kinderen wordt veroorzaakt door het gebruik van de smartphone tijdens het fietsen. In 2015 raakten 441 kinderen gewond en kwamen er 12 om het leven. Uit wetenschappelijk onderzoek van Alpha.One in opdracht van KPN blijkt bovendien dat niet alleen het gebruik van de smartphone op de fiets voor afleiding zorgt, maar dat het ontvangen van trillingen en geluidsmeldingen van apps als Snapchat, WhatsApp en Instagram al zorgt voor een verminderde aandacht voor het verkeer.

Dataverkeer stopgezet

Telecomprovider KPN heeft daarom samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een slim fietsslot ontwikkelt dat praat met het mobiele netwerk en tijdelijk internet en bellen kan blokkeren zodra de tweewieler van het slot gehaald wordt. Het slot, de Safe Lock- wordt niet meer met een sleutel geopend en gesloten, maar via een app. Deze app stuurt zodra het slot ontgrendeld wordt een signaal naar het netwerk van KPN, waarna het data- en telefoonverkeer tijdelijk wordt stopgezet, met uitzondering van het alarmnummer 112. Zodra de fiets met de app op slot is gezet kan de gebruiker weer volledig gebruik maken van de smartphone.

Besloten pilot

De app komt als eerste uit voor Android-telefoons. De Safe Lock wordt deze zomer in een besloten pilot geoptimaliseerd, waarna het slot eind van het jaar in de winkels zal liggen.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top